VYSOČANY - VILÉMOVICE 1:3 (1:1)

25.04.2014 20:26

 Velikonoční neděle byla dalším hracím dnem okresního přeboru a nás čekal tým Vysočan,se kterým máme vždy vyrovnaná a dramatická utkání ,navíc jsme chtěli navázat na bodový zisk z minulého týdne.
Utkání se začalo ve velmi svižném tempu a již od úvodních minut byly vidět nebezpečné akce na obou stranách.Akce domácích rozbíhal většinou technicky i rychlostně vybavený Torda ,který umí i nebezpečně zakončit.My jsme se blýskli nebezpečnou situací již v 7:minutě. Míč se po ose M.Mikšovský -P.Mikšovský dostal ke Skalickému ,ale ten nezakončil dobře.V minutě 16. zpracoval dlouhý nákop M.Urbánka M. Mikšovský pronikl do pokutového území ,kde byl faulován a z nařízené penalty zajistil našemu týmu vedení Maroši 0:1.Domácí odpověděli nebezpečnými rohy ,které zahrával Torda ,ale Slouka i Nečas hlavou mířili nad.Naše akce táhl především aktivní M.Mikšovský ,který s kanonýrem Pernicou vytvářeli herní situace i prostor pro své spoluhráče ,avšak nedokázali jsme tuto výhodu přetavit do gólového efektu.V minutě 20. jsme mohli, po zaváhání domácího gólmana jít do dvoubrankového vedení ,ale P.Mikšovský v tísni trefil tyč.Domácí také nezaháleli a při jednom z útoků na naši branku nás podržel brankář Urbánek,který zlikvidoval domácím velkou příležitost.V minutě 33 domácí zahrávali přímý kop na půlící čáře,dlouhý nákop se nesl až do pokutového území,kde zcela volný Hejč přihrál hlavou Nečasovi a ten srovnal 1:1.Domácí byli po vyrovnání aktivnější a o několik málo minut se v další šanci ocitl kapitán Hejč,avšak ve střelbě mu ukázkovým skluzem zabránil M .Urbánek.Do konce půle měla obě mužstva ještě po jedné velké příležitosti,ale skóre zůstalo již beze změny.
Druhá půle začala opět akcemi na obou stranách a po úvodním oťukávaní naši hráči poprvé udeřili.V minutě 59. Korytář z hloubi našeho pole našel fantastickým míčem Pernicu, ten se zbavil strážců dostal se z míčem až k brankové čáře a přesnou přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování P.Mikšovského ,který tvrdou střelou nedal brankářovi domácích šanci 1:2. O pět minut později jsme se radovali znovu,kdy znovu Pernica obelstil své strážce v rohu pokutového území a na jeho perfektní přihrávku si naběhl opět P.Mikšovský ,který přesnou střelou zvýšil na 1:3.Domácí vrhli všechny síly do útoku a snažili se nepříznivý vývoj zvrátit ,ale naráželi na naši obranu a když byli naši zadáci překonání pomohl skvělými zákroky gólman Urbánek. V této fázi zápasu jsme kontrovali rychlými protiútoky, ale nepodařilo se je dotáhnout do konce a když ani domácím se nepodařilo s výsledkem nic udělat odvezli jsme si za bojovný výkon cenné vítězství.
SESTAVA : Urbánek Jiří-Eliáš Lumír,Korytář Jan,Vašíček Luboš"K",Urbánek Marek-Skalický Stanislav,Maroši Jan,Kučera Martin,Mikšovský Michal-Pernica Marek,Mikšovský Petr
STŘÍDÁNÍ :77.minuta Fiala Jiří za Michala Mikšovského
PŘIPRAVENI: Kučera Milan,Kopřiva František
ŽK: 21. minuta Pernica Marek (faul)
      23 .minuta Skalický Stanislav (faul)
      32 minuta Mikšovský Petr (faul)
      38.minuta Vašíček Luboš (protesty)