VILÉMOVICE - RÁJEC JESTŘEBÍ 4:0 (2:0)

16.04.2018 22:05
  V neděli 15.4.jsme hostili mužstvo  Rájce ,který byl v průběžné tabulce 1.B třídy na druhém místě  a tak jsme očekávali těžké utkání. Jelikož jsme byli v tabulce na třetím místě se ztrátou dvou bodů mohli jsme se případným vítězstvím vyšvihnout na druhé místo tabulky, právě před Rájec. 
   K tomuto veledůležitému utkání jsme nemohli nastoupit v plné sestavě, poněvadž ke třem déle zraněným hráčům z kádra áčka přibyl po zápase " B" zraněný Kučera L. .Zranil se nám náš střelec Jarůšek T., a v neděli ráno jsme se dozvěděli, že nemůže nastoupit i hrající trenér Kasálek.M. K těmto absencím se mohl každým okamžikem přidat i náš druhý útočník Švihálek M., který očekává káždým dnem další přírustek do rodiny. Patří mu velké poděkování za to, že když se dozvěděl v jakých jsme problémech přijel nám pomoci a předvedl výborný výkon, korunovaný dvěma brankami.
 
       Úvod utkání byl velmi opatrný a hra odehrávala spíše ve středu hřiště.První jsme se ke slovu dostali my,ale na Švihálkův centr nedosáhl ani  Křižák ani Lukáš Kučera.Hosté po našem drobném zaváhání odpovědeli střelou  Macháčka ,která ale šla nad naši branku.Ke střele se dostal po  Švihálkově přiklepnutí Křižák,ale bohužel mířil těsně mimo.V minutě 25 potáhl míč po lajně Martin Kučera přihrál Opletalovi,který pohotovou střelou k tyči nedal brankáři hostů šanci 1:0.O chvíli později si krásný křižný  pas  Duchovného zpracoval Švihálek,ale jeho bombu z úhlu zlikvidoval reflexivním zákrokem gólman hostů Švancara. Běžela minuta 30 a na roh  Švihálka si naskočil Lukáš Kučera,ale hlavou proti brankáři hostí  neuspěl.V minutě 38 zastavili hosté v pokutovém území Švihálka jen za cenu faulu a byla z toho penalta,kterou sám postižený proměnil a zvýšil na 2:0.V závěru  poločasu se již nic podstatného nestalo a tak jsme po první půli drželi slibný náskok.
                       Druhé půle jsme vstoupili znovu aktivně a v minutě 50 mohl pojistit naše vedení Švihálek, mířil ale nad.Hra se po té odehrávala spíše ve středu hřiště a do  velkých šancí jsme nedostali ani my, ani hosté.S přibývajícím časem jsme ,ale znovu přebírali otěže utkání a v minutě 77.Švihálek přihrál Křižákovi ,který si míč zpracoval a střelou k tyči pojistil naše vedení na 3:0.Definitívní podobu výsledku stanovil v minutě 83 po přesné přihrávce Lukáše Kučery tečovanou střelou Švihálek ,který dal na 4:0.Závěr zápasu jsme si již pohlídali a po zodpovědném kolektivním výkonu zaslouženě vyhráli.
    Ještě jenom pro zajímavost uvádíme, že v utkání nastoupil otec se synem a to Radek a Lukáš Kučerovi a dále to, že na lavičce byli připraveni do hry dva hráči ( mimo golmana) , kteří měli v součtu 91 roků !!!
    Závěrem je potřeba poděkovat všem hráčům, včetně těm na lavičče za velmi bojovný a i kvalitní výkon a je dobře ,že se nám i ve velmi okleštěné sestavě podařilo vyhrát nad velice kvalitním týmem Rájce, který má našlápnuto do vyšší třídy.
 
SESTAVA :  Kyzlink Jakub - Vašíček Luboš,Pernica Marek,Maška  Josef "K",Duchovný Robin - Kučera Martin,Opletal Petr,Randula Radek,Kučera Lukáš - Křižák Libor,Švihálek  Martin.
 
STŘÍDÁNÍ: 85.minuta Kučera Radek za Libora Křižáka
                   87.minuta Široký Branislav za Radka Randulu
                   90.minuta Vávra Petr za Martina Švihálka