VILÉMOVICE - LIPŮVKA 1:3 (0:1)

10.10.2013 21:02

V neděli 6.10. jsme na našem hřišti přivítali tým Lipůvky,který je velmi ambiciozní a působí velmi fotbalovým dojmem.My jsme chtěli potvrdit dobrou formu z předchozích kol a tak se dal očekávat dobrý zápas.
Úvod zápasu nasadili hosté vysoké tempo a chtěli nám ukázat ,že fotbal opravdu hrát umějí.A už v 5 minutě zahrozili přímým kopem,který Urbánek vyrazil na roh.Za nás jako první osmělil Vorlický jeho střelu vyrazil na roh hostující brankář.Po této akci jsme zvedali hlavu a i naše akce byly pro hostující obranu nebezpečné.V minutě 20.Vorlický centroval,ale M.Mikšovský těsně nedosáhl.O chvíli později Vorlický zkoušel chytrou přihrávkou najít Eliáše ,ale obránce jeho úmysl vystihl a míč v poslední chvíli uklidil do bezpečí.Hosté se nevzdávali a hrozili v této fázi utkání rychlými kontry ,které se nám však dařilo ubránit.V minutě 34.rozebralo duo Pernica - Vorlický hostující obranu,ale k naší smůle tato akce gólem neskončila. A tak udeřilo na straně druhé po našem nedůrazném odkopu se k míči dostal hostující útočník Raichl a skákavou střelou poslal hosty ve 40. minutě do vedení 0:1.Tímto rozdílem skončil i první poločas.
Druhá půle začala naší snahou o vyrovnání což se povedlo již ve 49.minutě,kdy po závaru v pokutovém území se odražený míč dostal k M.Mikšovskému ,který přesnou střelou k tyči vyrovnal 1:1.Hned nato jsme měli možnost jít do vedení ,ale Vorlický v dobré šanci pálil mimo.V minutě 54.Střílel Eliáš,ale jeho střela orazítkovala k naší smůle jen břevno.V další šanci se objevil Pernica,ale také neuspěl.Hosté nás zlobili rychlými protiútoky, v jednom se dostal k míči hostující záložník ,ale dal nad.V minutě 66 se dostal do šance M. Mikšovský ,ale neproměnil.V minutě 71.zpracoval dlouhý nákop Raichl ,přihrávkou našel Macka ,který přesnou střelou ke vzdálenější tyči poslal hosty do vedení 1:2.My jsme vrhli všechny síly do útoku a snažil se vyrovnat ,nejblíže k tomu byl Vorlický ,který si povodil celou obranu Lipůvky ,v rozhodujícím okamžiku trošku podklouzl a tak jeho střelu vyrazil brankář na roh.Otřepané klišé nedáš- dostaneš se potvrdilo v minutě 85.kdy hosté rozebrali po jednom z protiútoků naši obranu a hostující záložník Vlasák si položil i brankáře Urbánka a do prázdné branky zvýšil na 1:3.Utkání mohl zdramatizovat ještě Pernica ,ale jeho parádní hlavičku brankář hostí zneškodnil.Zajímavé a vyrovnané utkání rozhodli hosté větší produktivitou v proměňování šancí a tak si odvezli cenné vítězství.
SESTAVA:Urbánek Jiří-Stupka Jakub,Vašíček Luboš "K",Fiala Jiří,Urbánek Marek-Eliáš Lumír,Kučera Martin,Korytář Jan,Mikšovský Michal-Vorlický Jiří,Pernica Marek.
PŘIPRAVENI:Skalický Stanislav,Voráč Tomáš,Urbánek Filip.
ŽK: 47.minuta Pernica Marek (protesty)