VILÉMOVICE - LELEKOVICE 3:6 (2:4)

01.10.2019 06:38
          Poslední zářijovou neděli 29.9.jsme se na našem hřišti utkali s nováčkem 1.B třídy AC Lelekovice a po výhře v Kobeřicích jsme chtěli uspět i dnes.
                         Úvod utkání přinesl šanci hostů , kterou vyřešil jistým zákrokem brankář Veselý proti střele Šulera . Běžela 2.minuta a hosté po akci Hegera zahráli v pokutovém území rukou a byla z toho penalta . K zahrávání pokutového kopu se postavil Heger , střelou k tyči nabízenou šanci využil a poslal nás do vedení 1:0. Hosté odpověděli dvěma šancemi ,které vyřešil spolehlivými zákroky Veselý . Jarůšek vybídl skvěle načasovanou přihrávkou ke skórování Azbayara , ale jeho střela šla bohužel těsně mimo branky hostů . V 18. minutě po naší drobné chybce   v blízkosti pokutového území  dostali k míči hosté a Kuba střelou z blízka prostřeli našeho brankáře a srovnal na 1:1. O dvě minuty později se  hosté znovu po našem ne důrazu snadno dostali k míči a Pokorný Michal střelou zblízka otočil stav na 1:2.Běžela 23 .minuta a hosté zahrávali roh a tentokrát Pokorný Jan hlavou překonal našeho brankáře potřetí a bylo to 1:3.Po těchto pro nás těžkých okamžicích jsme se snažili alespoň snížit stav utkání v náš prospěch . Ve 29 .minutě se to po akci Abayara z Hegerem povedlo Kuropatovi , který zužitkoval přihrávku Hegera a  zblízka překonal brankáře hostů a snížil na 2:3 . Dobrý centr poslal z přímého kopu na branku hostů Siegl ,ale nikdo k naší smůle na něj nedosáhl . Krásným centrem našel Heger Azbayara ,ale jeho hlavičku  zlikvidoval brankář hostů . Běžela 40.minuta znovu jsme  se nevyvarovali drobné chyby v rozehrávce a hosté opět tvrdě trestali , když míč do naší branky dopravil Hovhannisjan a dal už na 2:4 . V samotném závěru první  půle se dostal k odraženému míči Valnoha , který tvrdě vypálil ,ale jeho střelu parádním zákrokem vyrazil brankář hostů Po divokém prvním poločase jsme tedy prohrávali o dvě branky . 
          Začátek druhé půle se nesl ve znamení našich šancí  ,ale Jarůšek ani Kuropata neměli při zakončení potřebnou dávku štěstí . V 53. Jarůšek po přihrávce Hegera postupoval na brankáře hostů ,ale jeho technickou střelu zlikvidoval výborným zákrokem hostující brankář . O chvíli později se ve skvělé pozici ocitl Kuropata , ale míč netrefil tak jak si asi představoval a tak jeho pokus šel vysoko nad . Jelikož jsme vrhli všechny síly do útočení ,tak nás hosté zlobili rychlými protiútoky . Běžela 60. minuta  a jeden z rychlých brejků  hosté dotáhli do gólového konce , když míč za záda našeho brankáře doklepl Šuler a zvýšil vedení hostů na 2:5 . Po toto gólu jsme jen těžko zvedali hlavu a proti pozorné obraně hostů jsme se jen těžko prosazovali . Dvěma velmi dobrými šancemi se blýskl Pokorný Michal ,ale první mu lapil skvělým zákrokem Veselý a v té druhé střílel těsně vedle naší branky . V 73 se nám podařilo přece jen snížit ,když centr Siegla dopravil za záda brankáře hostů Heger a bylo to 3:5. V dobré šanci se objevil ještě Heger ,ale skórovat se mu již nepovedlo. V 79. jsme zastavili hosty v našem pokutovém území v rozporu z pravidly a byla z toho penalta ,kterou bezpečně proměnil Pokorný Michal a navýšil na 3:6 . Závěr utkání si hosté už pohlídali vytvořili si ještě šance , ale stav se už neměnil a  tak si odvezli zasloužené vítězství .
 
SESTAVA : Veselý Zdeněk - Duchovný Robin , Maška Josef "K" (76.min.Skoupý Michal ) , Siegl Patrik , Kasálek Martin  - Valnoha  Zdeněk  -  Azbayar Azzaya  ( 60.min.Kučera Martin ), Heger Tomáš , Opletal Petr , Kuropata Radomír - Jarůšek Tomáš .
 
PŘIPRAVEN : Němec Kamil