VILÉMOVICE - KOTVRDOVICE 1:1 (1:0)

12.06.2012 22:23

                       Předposlední kolo tohoto ročníku mistrovských soutěží III.třídy nás čekal třetí tým tabulky mužstvo Kotvrdovic.Tým velice silný a nebezpečný. Zápasy s tímto soupeřem bývají velice vypjaté, s velkým nábojem zkrátka derby se vším všudy.Letos okořeněné tím více,že je to náš největší konkurent v boji o postup do okresního přeboru.
                        Před utkáním trenér domácích Petr Vašíček zdůrazňoval našim hráčům jak eliminovat největší přednosti Kotvrdovic,tedy rychlý přechod do útoku,důraz v osobních soubojích,standartní situace a nebezpečnou střelbu ze střední vzdálenosti a jak naopak naši hráči mají chytrou a kombinační hrou,která nás zdobila v minulých utkáních,vyzrát na soupeře. V neděli už jsme mohli počítat s omilostněným Ondrou Školařem a s uzdraveným Petrem Mikšovským.Chyběli tedy zraněný Petr Flek a pracovně zaneprázdněný Honza Fiala.
           Úvod utkání se lépe vydařil nám, již ve 4.minutě pálil po přiťuknutí M.Mikšovského nebezpečně Školař.Po našem úvodu se dostali ke slovu hosté a zahrozily několikrát ze standartních situací a dvou rychlých protiútoků naštěstí je hosté nevyužily i díky bravurnímu zákroku našeho brankáře Jirky Urbánka nebo ostražitosti našich obránců a také nedostatku klidu v koncovce.Po této aktivitě hostů jsme znovu nabírali dech a zkoušeli ohrozit také hostujícího gólmana.To se povedlo v 21. minutě rozehraný volný přímý kop po ose Jirka Fiala- Stupka - Eliáš,kterému sice poté obránce v souboji vypíchl míč ,ten se však dostal k Martinu Kučerovi a ten skákavý míč poslal šťastným lobem za překvapeného brankáře hostí 1:0!Náš tlak nadále pokračoval a v 24. minutě M.Mikšovský těsně minul z přímého kopu. Hosté se však nevzdávali a také z přímého kopu z 35 metrů trefili břevno naší branky.Konec poločasu patřil ale nám v 39 minutě po průniku M.Mikšovského střílel Sedlařík, brankář reflexivně vyrazil.V45 . minutě to ještě zkoušel Eliáš krásně se uvolnil na pravém křídle jeho centr však zablokovali hostující obránci.Po poločase jsme tedy vedli 1:0.
                   Druhý poločas začali lépe hosté již v 46.minutě z přímého kopu těsně minuli.Naši hráči kontrovali o 7 minut později ,když Martin Kučera prostrčil na P.Mikšovského a jeho střelu brankář vyrazil.v 56 minutě to zkoušel opět P. Mikšovský a jeho technickou střelu gólman vytěsnil na roh. Po těchto našich akcích se hosté začali dostávat do nebezpečných situací před naší brankou.Hrozily především ze standartních situací hlavně rohů ,které byly velice nebezpečné. S postupem času přidávali i svou tvrdost místy až na hranici pravidel.Trenér Petr Vašíček upozorňoval naše hráče,že hosté hrají až do konce a to se bohužel vyplnilo v 88 minutě ,kdy hosté krásnou střelou srovnali skóre 1:1.Hosté se ještě pokusili utkání otočit,ale naši hráči už jim to pozornou hrou nedovolili.I remíza pro nás znamenala zisk.

      SESTAVA: Urbánek Jiří-Stupka Jakub,Fiala Jiří"K",Urbánek Marek-Školař Ondřej,Kučera Martin-Eliáš Lumír,Mikšovský Michal,Sedlařík Ondřej-Mikšovský Petr

   
       STŘÍDÁNÍ: 80 minuta Ondra Kučera za Petra Mikšovského
                           86 minuta Michal Šebela za Ondry Sedlaříka

       PŘIPRAVENI: Zouhar Roman, Skalický Stanislav,Kopřiva František,Kopřiva Šimon

      ŽLUTÉ KARTY: Michal Mikšovský, Kučera Martin