TJ VILÉMOVICE - TJ SOKOL BOHDALICE 2 : 0 ( 1 : 0 )

21.03.2022 12:12

 

V sobotu 19.3. 2022 začala jarní část 1.B třídy a my, protože naše hřiště nebylo úplně ve stoprocentním stavu, jsme svoje "domácí" utkání s Bohdalicemi odehráli na umělé trávě v tréninkovém centru mládeže Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích. Do utkání nemohla zasáhnout nová posila do našeho týmu Tomáš Polách ml., který doléčoval zraněný kotník. Rovněž zdravotně mimo byl stálý člen základní jedenáctky Robin Duchovný a lehce zraněn byl i Lukáš Mareš. Pochroumaný kotník měl i druhý brankář Branislav Široký, který u nás dříve působil a absolvoval s námi zimní přípravu. Rodinné povinnosti měl Petr Mikšovský. Po delším zranění se vrátil Tomáš Polách starší. Na podzim jsme v Bohdalicích vyhráli, a tak jsme chtěli uspět i letos.

Zápas začal vzájemným oťukáváním, jako by nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. Dříve se osmělili hosté, kteří se ocitli ve velmi dobré pozici, ale pokus Pavlíka šel těsně nad. My jsme odpověděli přímým kopem Švancary, na který jen těsně nedosáhl Pernica. Kasálek přihrál do šance Jarůškovi, ale ten tísněn střílel nad branku. Hosté zahrozili akcí Pavlíka, který našel Nováka, jeho střelu však vyrazil brankář Hlaváček, a jeho druhý pokus skončil dokonce na tyči naší branky. Rychlý útočník hostů Novák se ocitl v šanci znovu, jeho pokus šel ale těsně mimo naši branku. O chvíli později Heger hlavou jen těsně nedosáhl na centr Kasálka. V 31. minutě se po akci Zacha, Hegera a Švancary dostal v pokutovém k míči Fried, který přihrál Pernicovi a ten, střelou podél brankáře hostů, otevřel skóre zápasu - 1:0. Po úniku se dostal do šance Švancara, ale mířil nad. Do šaten se odchálezelo za stavu 1:0 pro náš tým i když bylo ke vstřelení dalších branek několik šancí na obou stranách.

Do druhé půle jsme udělali změnu v sestavě, když Hegera nahradil Tomáš Polách starší. Ten se hned uvedl parádní střelou, ta šla ale těsně nad branku. V 60. minutě nahradil Tomáše Jarůška čerstvý Radek Randula. Hosté nezaháleli a Hlaváček musel vytvořit parádní zákrok proti šanci Pavlíka. V 64. minutě Chaloupka vybojoval míč ve středu hřiště pro Kasálka, ten poslal do úniku Švancaru, který adresoval přesnou přihrávku Poláchovi staršímu, který přízemní střelou z hranice šestnáctky mířil přesně k tyči a zvýšil skóre na 2:0. Do šance se dostal i Zach, ale tísněn mířil mimo. V šanci se ocitl i Švancara, který střílel také mimo. Polách starší našel volného Pernicu, jeho střelu však brankář hostů Plchut vyrazil na roh. V 75. minutě vystřídal Martin Kučera Davida Frieda, který nahrál na náš první gól. Hosté nás zlobili dál svou nejsilnější zbraní v tomto utkání, a to rychlými protiútoky, které se nám dařilo ubránit, a nebo si s nimi poradil brankář Hlaváček. Běžela 80. minuta, když Polách starší zahrával přímý kop. Jeho nádhernou technickou střelu přes zeď ale vyhlavičkoval obránce hostů do bezpečí. V samotném závěru utkání si brankář hostů Plchut poradil se střelami Pernici i Švancary. V druhé půli jsme měli více šancí ke vstřelení branky, ale výsledek bojovného a vyrovnaného utkání skončil výsledkem 2:0.

               

SESTAVA: Hlaváček Filip, Pernica Marek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Fried David (75.min. Kučera Martin), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Heger Tomáš (46. min. Polách Tomáš), Švancara Petr, Jarůšek Tomáš (60.min. Randula Radek).

                                                   

                                                      STATISTIKA    TJ  VILÉMOVICE

                                     GÓLY                                                              PŘIHRÁVKY       

               31. minuta - Pernica Marek                                                     Fried David 

               64. minuta - Polách Tomáš                                                      Švancara Petr

 

           ŽK: 22. minuta - Siegl Patrik (protesty)