TJ VILÉMOVICE - TJ RAJHRADICE 1 : 3 (1:1)

23.09.2022 10:43

 

V neděli 18.9.2022 nám soutěžní los přiřkl na domácím hřišti tým Rajhradic, a i když jsme očekávali těžký zápas, tak jsme chtěli po dvou venkovních porážkách doma uspět. Ze zdravotních důvodů nám chyběli Tomáš Jarůšek a Tomáš Fialka, jinak jsme byli kompletní.

Začátek zápasu se nesl v opatrném duchu, v první šanci jsme se ale objevili my, když Pernica přiklepl Poláchovi staršímu, jeho střela šla však vysoko nad. Hosté odpověděli dvěma šancemi, které ale zlikvidoval brankář Hlaváček. Ve 14. minutě hosté rozehráli rychlou akci na pravé straně hřiště, následný centr tvrdou střelou uklidil do naší branky Outrata a otevřel skóre zápasu. Běžela 22. minuta, když byl hostující Doležel zastaven v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta. Míč si postavil sám faulovaný Doležel, ale brankář Hlaváček jeho úmysl vystihl, a míč vyrazil do bezpečí. My jsme odpověděli náběhem Školaře, ale hostující brankář jeho přihrávku chytil. O chvíli později měli hosté velkou šanci, kterou však společnými silami hasili Hlaváček, J. Maška a Siegl, který míč směřující do branky odrazil do bezpečí. V 29. minutě Školař prostrčil míč na rozběhnutého Polácha staršího, který střelou z úhlu překvapil hostujícího brankáře a srovnal stav na 1:1. Zatímco my jsme ohrožovali branku spíše z rohových a přímých kopů, hosté hrozili nebezpečnými rychlými protiútoky. I nám se v závěru první půle vyvedli dvě velmi dobré akce. V té první po přihrávce Polácha staršího centroval Zach na Frieda, ale jeho hlavička mířila těsně mimo branku hostů, v té druhé Heger přesnou přihrávkou našel Školaře, ale jeho tvrdou střelu brankář hostů vyrazil do bezpečí. Po první půli se tedy obě mužstva rozešla smírně.

Do druhé půle vystřídal zraněného Martina Kasálka Tomáš Crhonek. Ten se hned předvedl dvěma nebezpečnými náběhy, ale hosté je včas stačili ubránit. O chvíli později hodil Heger aut, až do pokutového území hostů, Pernica ho prodloužil, ale hosté míč odvrátili do bezpečí. V další akci Crhonek přihrál na pravou stranu hřiště Poláchovi staršímu, na jehož centr si naběhl Crhonek, ale jeho hlavička šla do břevna, odtud do země a po té míč hostující obránci odvrátili do bezpečí. Hosté odpověděli šancí, při které jejich střela šla nad naši branku. V 55. minutě se po rychlé akci hosté dostali až k našemu pokutovému území, situaci chtěl včasným vyběhnutím vyřešit gólman Hlaváček, ale zastavil soupeře před naším pokutovým územím v rozporu s pravidly, byl vyloučen a do branky tak musel vstoupit náhradní brankář David Maška, jemuž místo v poli uvolnil Tomáš Heger. Přímý kop, který zahrávali hosté, šel těsně nad naši branku. Náhradní brankář D. Maška musel po svém příchodu řešit dvě ošemetné situace, ale poradil si s nimi. Běžela 63. minuta, když se hosté po rychlé akci dostali až do naší šestnáctky a míč zblízka doklepl hlavou útočník Doležel a poslal hosty do vedení - 1:2. O chvíli později byl Polách starší dost nešetrně zastaven v hostující šestnáctce, ale hlavní rozhodčí zákrok jako nedovolený neposoudil. V 77. minutě nahradil Ondřeje Školaře Dominik Dinga. My jsme se i v oslabení snažili utkání zdramatizovat, ale prosadit se proti dobře hrajícím hostům bylo velmi těžké. Běžela 84. minuta, když Davida Frieda nahradil Radek Randula. V 86. minutě hosté znovu rozehráli rychlou akci. První střelecký pokus brankář D. Maška vyrazil, ale Outrata přesnou dorážkou stanovil konečný stav na 1:3. Závěr zápasu se blížil, hosté nabízenou přesilovku využili a odvezli si zaslouženě plný bodový zisk. 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Zach Vojtěch, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Fried David (84. min. Randula Radek), Polách Tomáš starší, Kasálek Martin (46. min. Crhonek Tomáš), Heger Tomáš (57. min. Maška David), Školař Ondřej (77. min. Dinga Dominik), Pernica Marek. 

 

PŘIPRAVENI: Polách Tomáš mladší, Kučera Martin.

 

  ČK: 55. minuta Hlaváček Filip 

 

                                  STATISTIKA  TJ Vilémovice

                               Góly                             Přihrávky

                  Polách Tomáš  st.                    Školař  Ondřej