TJ VILÉMOVICE - TJ ČECHIE ZASTÁVKA 5 : 0 ( 2:0)

17.04.2024 10:07

 

V sobotu 13. dubna 2024 jsme v dalším pokračování 1. A třídy na domácím hřišti přivítali dalšího těžkého soupeře, a to tým Zastávky a chtěli jsme konečně na jaře zvítězit. Ze zdravotních důvodů chyběli David Fried a Vojtěch Zach. Kvůli pracovním povinnostem nemohli nastoupit Ivan Lacko, Aleš Kořínek a Patrik Ševčík. Naopak mohl nastoupit Filip Hlaváček a po delší pauze i Marek Pernica.

Začátek utkání se odehrával hlavně mezi šestnáctkami a viděli jsme řady nepřesností na obou stranách. Nám chyběla přesnější přihrávka, a tak se dařilo ohrožovat branku soupeře jen pomocí rohových kopů, ale bez většího efektu. Běžela 30. minuta, když Sedlák dál přesnou přihrávku do běhu Hegerovi, který tečovanou střelou překonal domácího brankáře a otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později se dostal ke střele Mlčoušek, ale jeho střelu zablokovali obránci hostů. V další naší šanci se objevil Sedlák, ale jeho střelu chytil brankář hostů. Hosté zahrozili přetaženým centrem, který vyrazil brankář Hlaváček na roh. Z následného rohu hosté vytvořili menší závar, ale náš brankář Hlaváček míč nakonec jistým zákrokem zlikvidoval. My jsme odpověděli rohem Hegera, který jen lehce tečoval Koutný, ale do branky se mu ho umístit nepovedlo. O chvíli později Jarůšek našel dlouhým centrem Mlčouška, ale jeho tvrdá střela z první šla mimo branku hostů. Další tvrdou střelu Mlčouška zablokovali obránci hostů. Ve 45. minutě zahrával roh Heger, našel Sedláka, který míč posunul na Koutného, jehož pohotová střela skončila v brance hostů a znamenala zvýšení náskoku na 2:0. O poločase jsme tedy drželi slibný náskok.

Druhá půle začala lépe pro nás a v jejím úvodu zahrával přímý kop Siegl. Jeho střela ale šla vedle branky hostů. Ve 48. minutě míč ve středu vybojoval Crhonek, který se po samostatné akci dostal až do pokutového území hostů, a střelou tečovanou hostujícím obráncem, zvýšil už na 3:0. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a v šanci se objevili Jarůšek i Sedlák, ale neuspěli. K dobré střele se dostal i Mlčoušek, ale jeho pokus vyrazil gólman hostů. Po jednom z rohů jsme se snažili dostat míč do branky, ale ani Crhonkovi, ani na závěr hlavičkujícímu Chaloupkovi, se to nepovedlo. V největší šanci se hosté ocitli, když po přímém kopu, který odrazila naše zeď, se míč odrazil k jednomu z hostů, jehož střela se odrazila od břevna do země a míč po té, po několika tečích, doputoval do naší branky. Ale už byl odpískání ofsajd, takže branka nemohla platit. V 67. minutě nahradil Richarda Sedláka Martin Kučera. Do další naší šance přihrál právě Kučera Mlčouškovi, ale s jeho střelou si poradil brankář hostů. O chvíli později se do střelecké pozice dostal Koutný, ale nezakončil tak, jak si představoval. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou, s kterou si reflexivním zákrokem poradil brankář Hlaváček. Ke střele se dostal i Jarůšek, ale šla vedle branky hostů. Po jedné z našich akcí se dostal k zakončení Kučera, ale jeho pokus vyrazil gólman hostů na roh. V 81. minutě vystřídal zraněného Václava Koutného Marek Pernica a v téže minutě nahradil Tomáše Jarůška Martin Kasálek. Běžela 83. minuta, když dlouhým nákopem našel Siegl střídajícího Kasálka, který se dostal k míči, a přesnou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a navýšil skóre na 4:0. O chvíli později hledal Siegl druhého střídajícího Pernicu, ale jeho hlavička šla nad branku hostů. V 90. minutě Kasálek přesně přihrál do šance Hegerovi, který technickou střelou k tyči dal na konečných 5:0. V dnešním utkání jsme byli jasně lepším mužstvem. Vyjádřili jsme to i gólově a zaslouženě vyhráli.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Koutný Václav (81. min Pernica Marek), Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Mlčoušek Michal, Havel Jan, Heger Tomáš, Crhonek Tomáš, Sedlák Richard (67. min. Kučera Martin), Jarůšek Tomáš (81. min.  Kasálek Martin).

ŽK: 66. minuta  -  Heger Tomáš (protesty)

  

              STATISTIKA     TJ    VILÉMOVICE 

GÓLY                                                                         PŘIHRÁVKY

30. minuta Heger Tomáš                                           Sedlák Richard 

45. minuta Koutný Václav                                          Sedlák Richard 

48. minuta Crhonek Tomáš (samostatná akce)

83. minuta Kasálek Martin                                         Siegl Patrik 

90. minuta Heger Tomáš                                           Kasálek Martin