TJ VILÉMOVICE - TATRAN KOHOUTOVICE 2 : 5 ( 1:2 )

30.05.2024 12:55

 

V neděli 26. května 2024 nám los určil v posledním domácím utkání těžkého soupeře, a to tým Kohoutovic, který se po celou dobu soutěže drží v popředí tabulky, ale i tak jsme doma chtěli vyhrát. Nemohli jsme počítat se zraněným Vojtěchem Zachem a nemocným Michalem Mlčouškem. Z pracovních důvodů chyběl Tomáš Jarůšek, Ivan Lacko a Patrik Ševčík, z rodinných zase Filip Hlaváček. Oproti minulému týdnu mohli nastoupit Tomáš Crhonek a Richard Sedlák.

Zápas začal lépe pro hosty, když v úvodní šanci nebezpečně střílel Pavliš, ale na našeho gólmana Kořínka nevyzrál. My jsme odpověděli akcí Kasálka a Crhonka, ale ten svou příležitost zakončit prováhal. Běžela 11. minuta, když hosté zahrávali aut. Míč se po několika odrazech dostal ke Švarcovi, který nechytatelnou střelou k tyči z hranice šestnáctky otevřel skóre zápasu - 0:1. V 19. minutě hosté rozehráli znovu velice rychlou akci, když přesnou přihrávku Žáčka z pravé strany hřiště poslal tečovanou střelou znovu do naší branky Švarc a zvýšil na 0:2. Běžela 21. minuta, když dlouhým centrem Heger našel Kasálka, který přihrál před branku Sedlákovi a ten tečovanou dorážkou snížil na 1:2. V další šanci jsme se ocitli po autu Hegera a hlavičce Koutného, ten míč hlavou prodlužoval před branku, ale nikdo z našich na míč nedosáhl. Hosté nás stále zlobili svými rychlými protiútoky, ale tentokrát vyšli naprázdno. Nebezpečný centr Havla odvrátili hosté na roh. V dalším protiútoku hostů nebezpečně střílel znovu Pavliš, ale jeho střela šla těsně mimo naši branku. My jsme odpověděli střelou Sedláka, kterou gólman hostů Severa vyrazil jen ke Kasálkovi, ale i jeho střelu brankář Severa vyrazil do bezpečí. V dobré pozici se ocitl i Koutný, ale tísněn se k zakončení nedostal. Po akci Sedláka a Hegera se dral k zakončení Crhonek, ale míč, který poskakoval v malém vápně, se mu, k naší smůle, do branky dostat nepovedlo. V samotném závěru prvního poločasu zahrával roh Heger. Na jeho centr si naběhl Siegl, ale jeho střela šla těsně mimo branku hostů. Po první půli jsme tedy těsně ztráceli.

V začátku druhé půle jsme se snažili snížit nepříznivý vývoj utkání, ale do větších šancí jsme se nedostávali. Běžela 54. minuta a hosté rozehráli rychlou akci, na jejímž konci míč do naší branky dopravil hostující Krejčí a zvýšil už na 1:3. My jsme odpověděli rohem Hegera, který se snažili dostat do branky Koutný i Kasálek. Odražený míč se nakonec dostal k Sieglovi, ale ten zakončoval mimo branky hostů. V 63. minutě využili hosté naší nepřesnosti v rozehrávce a po kombinační akci na levé straně hřiště se dostal k míči hostující Pavliš, který obstřelil našeho brankáře a navýšil stav na 1:4. My jsme odpověděli střelami Kasálka. Jedna šla mimo branku, tu druhou z úhlu vyrazil gólman hostů na roh. Po rohu Hegera zakončoval Koutný. Odražený míč se nakonec dostal k Maškovi, ten přihrál Sieglovi, jehož tvrdá střela byla zablokována hostujícími obránci. V další šanci hostů střílel znovu Pavliš, ale náš brankář Kořínek ji pohotovým zákrokem vyrazil. V 73. minutě jsme poslali na trávník čerstvé síly, když Václava Koutného vystřídal Martin Kučera a Davida Frieda nahradil Marek Pernica. V 74. minutě, po důrazu Crhonka a Pernici, se míč dostal k Havlovi, ten přihrál Sedlákovi a ten technickou střelou přehodil brankáře hostů a snížil na 2:4. O chvíli později vybojoval míč ve středu hřiště Maška, přihrál Sedlákovi a ten dal míč do strany Kučerovi, který přesnou přihrávkou našel Kasálka, ale jeho tvrdou střelu k tyči vyrazil pohotovým zákrokem gólman hostů Severa. Hosté zahrozili dvěma střelami, jedna šla těsně nad, se druhou si poradil náš brankář Kořínek. V další naší šanci se objevil po přiklepnutí Pernici Kasálek, ale jeho střelu vyrazil skvělým zákrokem brankář hostů Severa. Běžela 89. minuta, když hosté rozehráli velice rychlou akci a míč do naší branky z blízka dorazil střídající Formánek, který dal na konečných 2:5. Závěr zápasu se již blížil a hosté, kteří byli dnes produktivnější, zaslouženě vyhráli.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Fried David (73. min Pernica Marek), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Havel Jan, Koutný Václav (73. min Kučera Martin),Heger Tomáš, Sedlák Richard, Crhonek Tomáš, Kasálek Martin.

 

 

STATISTIKA  TJ  VILÉMOVICE 

GÓLY                                                                PŘIHRÁVKY

21. minuta Sedlák Richard                Kasálek Martin 

74. minuta Sedlák Richard                Havel Jan