TJ VILÉMOVICE - SOKOL DOBŠICE 2 : 1 (1 : 0)

06.06.2023 10:40

 

V neděli 4. 6. 2023 jsme v posledním domácím utkání přivítali tým Dobšic, kde jsme na podzim prohráli, a tak jsme chtěli doma uspět. Hráčská situace se oproti minulému týdnu zlepšila. Ze zdravotních důvodů chyběl jen Tomáš Polách starší a Marek Pernica. Kvůli pracovním povinnostem chyběl Branislav Široký a Radek Randula. Naopak již mohli nastoupit minule chybějící Patrik Siegl, Josef Maška, Václav Koutný a Lukáš Mareš.

 Zápas začal šancí Koutného, ale jeho střelu zneškodnil brankář hostů. Do náběhu se dostal i Sedlák a Koutný, ale svoje akce nedotáhli do takového konce, jak si asi představovali. Hosté odpověděli střelou nad naši branku. Rovněž tak skončila střela Patrika Siegla. Po akci Siegla se Sedlákem jen těsně nedosáhl na míč Koutný. V těchto fázích zápasu se hra odehrávala ve středu hřiště a oběma mužstvům se nedařila finální přihrávka. V dalším průběhu utkání se, po přihrávce Kasálka, dostal do zakončení Koutný, ale po kličce brankářovi jeho pokus z úhlu mířil nad. Ve 39. minutě, po pasu Školaře, se po levé straně uvolnil Chaloupka, přesnou přihrávkou našel Koutného, který přízemní střelou podél brankáře otevřel skóre utkání - 1:0. Hosté odpověděli rychlou akcí, po které orazítkovali břevno naší branky, ale bylo to z ofsajdové pozice, takže by se stav stejně neměnil. V samotném závěru první půle, po přímém kopu, hosté orazítkovali ještě tyč naší branky a po následném závaru Hlaváček vyrazil míč do bezpečí. Po první půli jsme tedy drželi jednobrankový náskok.

Druhá půle začala šancí hostů, ale hlavičku Kelči zneškodnil super zákrokem náš brankář Hlaváček. My jsme odpověděli akcí Chaloupky, na jehož centr jen těsně nedosáhl Sedlák. Do úniku se dostal také hostující Křivánek, ale jeho sólo vychytal odvážným zákrokem opět Hlaváček. V 55. minutě nahradil lehce zraněného Tomáše Hegera Martin Kučera. O chvíli později se, po přihrávce Koutného, dostal k zakončení Kučera, ale v tísni střílel těsně mimo branku hostů. V 66. minutě se Zach dostal k míči před hranicí pokutového území hostů, přiklepl jej Sieglovi, který tvrdou tečovanou střelou překonal hostujícího brankáře a zvýšil na 2:0. Hosté odpověděli krásnou dalekonosnou střelou Le Minha, která orazítkovali tyč naší branky. O chvíli později napřáhl z dálky hostující kapitán Čapoun, ale jeho parádní střela mířila, naštěstí pro nás, do spojnice tyče a břevna. V 74. minutě vystřídal Patrika Siegla Tomáš Jarůšek. Po chvilce na hřišti právě Jarůšek přihrál do šance Koutnému, ten však v dobré pozici mířil těsně mimo braku hostů. V další šanci střílel Jarůšek, ale jeho pokus brankář hostů chytil. V 82. minutě se hosté dostali po rychlé akci do našeho pokutového území, kde se míč dostal ke Křivánkovi, který ho dopravil do naší branky a snížil na 2:1. Hned po gólu se ke střele dostal Zach, ale brankář hostů jeho střelu vyrazil. Běžela 83. minuta, když byl Vojta Zach faulován a musel z utkání odstoupit. Nahradil jej Dominik Dinga. V 85. minutě ještě střílel hostující Le Minh, ale jeho tvrdá střela byla našimi bránícími hráči zblokována. V samotném závěru se hosté ještě snažili snížit, ale již se jim to nepodařilo. Fotbalisté Dobšic předvedli odvážný a srdnatý výkon, ale my jsme si poslední domácí vítězství vzít nenechali.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Maška Josef "K", Školař Ondřej, Chaloupka Matěj, Heger Tomáš (55. min. Kučera Martin), Zach Vojtěch (83. min. Dinga Dominik), Kasálek Martin, Siegl Patrik (74. min Jarůšek Tomáš), Koutný Václav, Sedlák Richard.
PŘIPRAVENI: Maška David, Mareš Lukáš.

 

                                  STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

GÓLY                                                                                      PŘIHRÁVKY

39. minuta    Koutný Václav                                                   Chaloupka Matěj

66. minuta    Siegl Patrik                                                        Zach Vojtěch