TJ VILÉMOVICE - SOKOL DOBŠICE 1 : 1 (1:1)

14.05.2024 17:12

 

V neděli 12.5.2024 jsme v dalším domácím zápase přivítali na našem hřišti tým Dobšic, který je sice v tabulce pod námi, ale bývá vždy nepříjemným soupeřem. Doma jsme však chtěli uspět a ukázat hezký fotbal. Z rodinných důvodů chyběli Filip Hlaváček a Tomáš Crhonek. Pracovní povinnosti si plnili Václav Koutný a Patrik Ševčík. Oproti minulému týdnu se k mužstvu připojili Aleš Kořínek, Tomáš Jarůšek a hrající trenér Patrik Siegl.

Zápas začal lépe pro nás, když asi v 5. minutě po akci Mlčouška a Hegera se dral do zakončení Sedlák, ale gólman hostů na poslední chvíli míč vyrazil na roh. Hosté odpověděli rohovým kopem, ale podařilo se nám ho ubránit. My jsme se, po akcích Lacka a Mlčouška, dostali k finální přihrávce anebo k zakončení, ale vše bylo zablokováno obránci hostů. V další šanci hostů nebezpečně střílel Bartoněk, ale náš brankář Kořínek si s jeho pokusem poradil. O chvíli později se k míči dostal Lacko, ale jeho pokus o přihrávku byl zablokován hráči hostů. V další naší velmi dobré šanci se objevil Sedlák, ale nezakončil tak, jak si asi představoval. Nebezpečnou střelou se ukázal také Mlčoušek, jenže ten svůj pokus nasměroval lehce nad branku hostů. Běžela 29. minuta, když hosté rozehráli velice rychlou akci. Jednu střelu gólman Kořínek vyrazil, ale na tu druhou, hostujicího Solomky, již neměl šanci dosáhnout, a tak šli hosté do vedení - 0:1. Hosté pokračovali v aktivní hře a hned o chvíli později dvakrát nebezpečně stříleli, ale jejich pokusy gólman Kořínek bezpečně zlikvidoval. V další šanci hostů odvrátil centr ze strany před dobíhajícími útočníky hostů obětavou hlavičkou kapitán Maška. My jsme odpověděli dlouhým autem Siegla, který prodloužil Mlčoušek na zakončujícího Sedláka, ale jeho pokus gólman hostů Ferenci vyrazil na roh. Kolmou přihrávku poslal do pokutového území hostů Fried, ale ani Mlčouškovi ani Hegerovi se míč dopravit do branky nepovedlo. Po faulu na Sedláka měl možnost zahrávat přímý kop Siegl, ale jeho technická střela skončila na tyči branky hostů. Běžela 45. minuta když Fried rozehrál akci na Lacka, jeho střelu gólman hostů vyrazil k Hegerovi a ten pohotovou dorážkou srovnal na 1:1. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá půle začala dvěma akcemi  hostů, ale ani z rohu, ani z kombinační akce se k přímému ohrožení naší branky nedostali. O chvíli později byl faulován při jednom z průniků Sedlák a my měli možnost zahrávat přímý kop. Míč si postavil znovu Siegl, ale jeho parádní střela jen těsně minula pravý horní roh branky hostů. My jsme se snažili překlopit vítězství na naši stranu, ale kombinační akce Sedláka, Frieda, Havla a Mlčouška ke gólu nevedla. V 69. minutě vystřídal Davida Frieda Tomáš Jarůšek. A znovu tu byli hosté, kteří rozehráli rychlou akci, ale znovu Maška odvrátil centr ze strany na roh. Po jeho rozehrání se odražený míč dostal k hostujícímu Hudečkovi, ale jeho střela šla těsně nad naši branku. Běžela 76. minuta, když Richarda Sedláka vystřídal Martin Kučera. O chvíli později byl faulován při samotné akci Siegl. Následný přímý kop zahrával Heger a ten způsobil v pokutovém území hostů pořádný závar, ale Kučerova střela byla zablokována hráči hostů. V další šanci hostů se objevil Bartoněk, ale jeho tvrdá přízemní střela skončila těsně mimo naší branky. Po rohu Hegera vznikl před brankou soupeře také závar, ale nic jsme z něho nevytěžili. Závěr zápasu se blížil, a tak se nakonec obě mužstva musela spokojit s nerozhodným výsledkem.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Lacko Ivan, Fried David (69. min Jarůšek Tomáš), Mlčoušek Michal, Sedlák Richard (76. min Kučera Martin)

PŘIPRAVENI: Pernica Marek, Kasálek Martin.

 

ŽK: 72. minuta Havel Jan (faul)

 

STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE 

GÓLY                                                                PŘIHRÁVKY

45. minuta Heger Tomáš                                  Lacko