TJ VILÉMOVICE - SK SOKOL LIPOVEC 8 : 4 ( 3 : 2 )

21.09.2021 14:17

 

V neděli 19.9.2021 jsme v dalším pokračování 1. B třídy hostili tým Lipovce, se kterým se také tradičně v rámci okresního derby této soutěže utkání potkáváme. Do zápasu jsme nastupovali téměř kompletní i s uzdraveným Tomášem Poláchem a minule absentujícím Matějem Chaloupkou. Chyběl pouze Marek Pernica, který byl pracovně mimo, a tak jsme doma v tomto zápase chtěli vyhrát.

Začátek zápasu pro nás začal parádně a hned ve 2. minutě přistrčil Kasálek míč do běhu Poláchovi, který udělal kličku brankáři a střelou do odkryté branky otevřel gólový účet zápasu - 1:0. V další šanci to zkoušel Polách z přímého kopu, ale mířil nad branku hostů. Nebezpečným protiútokem zahrozili hosté, ale rychlík D. Keprt Hlaváčka nepřekonal. V 16. minutě, po našem zaváhání, se dostal k míči D. Keprt, který přesnou střelou z hranice šestnáctky obstřelil Hlaváčka a srovnal stav na 1:1. O chvíli později nebezpečně pálil Polách, ale mířil nad branku hostů. Hosté zahrozili dvěma nebezpečnými protiútoky, ale jejich zakončení šla vždy nad naši branku. Kasálek vysunul do šance Polácha, jeho zakončení však výborným výběhem zmařil gólman hostů. Po rychlé akci na pravé straně se dostal ke střele D. Keprt a orazítkoval tyč naší branky. Ve 41. minutě zahrával Polách rohový kop, nacentroval do pokutového území hostů, kde si na míč naskočil Siegl a tvrdou hlavičkou, která byla ještě tečována, nás poslal do vedení - 2:1. O minutu později se k míči dostal Zach, našel Jarůška, který střelou podél brankáře navýšil už na 3:1. V poslední minutě hosté po centru Šíbla a hlavičce F. Musila snížili na 3:2. Po první půli a hlavně jejím divokém závěru jsme drželi jednobrankové vedení.

Do druhé půle jsme poslali čerstvou sílu, když Chaloupku nahradil Fried. Hned v úvodu se ocitli hosté v šanci, ale bez úspěchu. Ve 49. minutě dlouhý nákop Siegla propadl až ke Švancarovi, který chytrým obloučkem bravurně přehodil brankáře hostů a dal už na 4:2. Vzápětí se v dobré pozici objevil M. Zouhar, ale mířil těsně mimo naši branku. V 53. minutě jsme soupeře zastavili v naší šestnáctce v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou D. Keprt bezpečně proměnil a snížil na 4:3. Běžela 56. minuta, v pokutovém území hostů byl faulován Švancara a byla z toho penalta pro nás, kterou Jarůšek chladnokrevně proměnil a navýšil náš náskok na 5:3. V 59. minutě jsme poslali na hřiště další čerstvou sílu, když Hegera nahradil Randula. O několik minut později to znovu zkoušeli hosté, ale M. Zouhar Hlaváčka nepřelstil. Běžela 63. minuta, Švancara dal míč do běhu Poláchovi, jehož první pokus skončil na tyči branky hostů, ale odražený míč Polách již uklidil do prázdné branky a bylo to už 6:3. V 73. minutě Polách přistrčil míč do běhu Jarůškovi, který tvrdou střelou pod břevno navýšil už na 7:3. Po gólu jsme sáhli do sestavy, když Mikšovský nahradil Siegla a Kučera Duchovného. O chvíli později, po krásné akci Polácha se Švancarou, se ocitl v šanci Jarůšek, ale brankář hostů byl připraven. Nebezpečně stříleli Švancara a Mikšovský, ale bez úspěchu. V 78. minutě Polách vysunul Jarůška, ten dal na Švancaru, který zblízka uklidil míč do branky a navýšil náš náskok na 8:3. Hned po gólu, střelce našich dnešní tří branek, Jarůška nahradil Mareš. Běžela 84. minuta, hosté střelou Šíbla snížili na konečných 8:4. Závěr zápasu se již blížil a my si připsali v tomto na góly bohatém utkání zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Chaloupka Matěj (46. min Fried David), Maška Josef "K", Siegl Patrik (74. min Mikšovský Petr), Duchovný Robin (74.min Kučera Martin), Zach Vojtěch, Heger Tomáš (59. min Randula Radek), Kasálek Martin, Polách Tomáš, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš (79. min Mareš Lukáš).

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

               GÓLY                                         PŘIHRÁVKY

  2. minuta Polách Tomáš                         Kasálek Martin

41. minuta vlastní                                     Polách Tomáš

42. minuta Jarůšek Tomáš                       Zach Vojtěch

49. minuta Švancara Petr                        Siegl Patrik

56. minuta JarůšekTomáš                       pokutový kop ( faul na P. Švancaru)

63. minuta Polách Tomáš                        Švancara Petr

73. minuta Jarůšek Tomáš                      Polách Tomáš  

                       78. minuta Švancara Petr                          Jarůšek Tomáš 

 

  ŽK: 38. minuta Siegl Patrik (faul)

         58. minuta Heger Tomáš  (faul)