TJ VILÉMOVICE - SK ŠLAPANICE 1 : 0 (0 : 0)

18.04.2023 10:57

 

V neděli 16.4.2023 jsme na domácím hřišti v dalším pokračování utkání 1. A třídy přivítali mužstvo Šlapanic, se kterým jsme na jejich hřišti prohráli, a tak jsme chtěli vyhrát, abychom zamířili v tabulce do klidnějších vod. Chyběl nám, kvůli pracovním povinnostem, Radek Randula, ze zdravotních důvodů nemohl hrát Tomáš Polách starší, naopak jsme již mohli počítat s Markem Pernicou a Martinem Kasálkem.

Zápas začal dvěma našimi náběhy, když z jedné strany to zkoušel Fried a z druhé Kučera, ale bez nějakého vážnějšího ohrožení branky hostů. V dobré pozici se dostal ke střele Zach, ale jeho střela šal vedla hostující branky. Nebezpečným protiútokem odpověděli hosté, ale hostující Vystavěl nezakončil tak, jak si představoval. Dále zde byla akce Kučery, který zpětnou přihrávkou našel Frieda, ten nacentroval na Pernicu, jehož hlavička našla Sedláka, kterého střela však byla zblokována obránci hostů. O chvíli později znovu Vystavěl nebezpečně střílel, ale jeho pokus vyrazil náš brankář Hlaváček do bezpečí. V další naší akci centroval nebezpečně Sedlák, na míč si naskočil Pernica, ale jeho hlavičku vyrazil do bezpečí brankář hostů. Dvěma nebezpečnými přímými kopy se předvedl hostující Havránek. Ten první šel ale nad naši branku a ten druhý, což byla parádní střela, do šibenice. Vše zneškodnil vynikajícím zákrokem náš brankář Hlaváček. V dobré pozici se po rychlé akci Sedáka ocitl Kasálek, ale jeho pokus byl zablokován. Hosté zahrozili náběhy Vystavěla a Kvocha, ale k vážnějšímu ohrožení naší branky nedošlo. Technickou střelu Sedláka z přímého kopu chytil brankář hostů Schovanec. Po rohu Hegera nebezpečně hlavičkoval kapitán Maška, ale jeho hlavička šla těsně mimo branku hostů. Také střela Kasálka, po přihrávce Sedláka, šla těsně mimo. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Ve 46. minutě Martina Kučeru vystřídal Václav Koutný. Do druhé půle lépe vstoupili hosté, když se hned v jejím úvodu dostali do velmi dobré šance. Běžela 49. minuta, kdy se hostům podařilo dopravit míč do naší branky, ale naštěstí to bylo z ofsajdu. O chvíli později se po závaru v našem pokutovém území snažili dostat míč do naší branky jak Soukup, tak Brablec, ale oba nezakončili tak, jak si představovali. V 58. minutě nahradil Marka Pernicu Tomáš Jarůšek. My jsme odpověděli akcí Sedláka a Hegera, ale oběma se přesněji zakončit nepovedlo. V 69. minutě se dostal po dlouhém nákopu Hlaváčka k odraženému míči Sedlák, popošel s ním pár kroků a z hranice šestnáctky prostřelil brankáře hostů a otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později mohl po centru Koutného zakončovat Chaloupka, ale jeho střela byla zablokována a Hegerova dorážka šla nad branku hostů. V další akci tu byli hosté, ale jejich snahy zmařil pohotovým zákrokem brankář Hlaváček. Do úniku, kdy šel sám na brankáře se dostal Sedlák, ale jeho technickou střelu vyrazil hostující brankář Schovanec, který kryl i následnou střelu Jarůška. V 80. minutě vystřídal Tomáše Hegera Ondřej Školař. Do zakončení se dral i střídající Jarůšek, ale tísněn obránci se v sólo úniku neprosadil. Ošemetnou situaci musel řešit náš brankář Hlaváček o chvíli později, ale dvěma zákroky v tísni ji vyřešil. V 90. minutě vystřídal střelce naší jediné branky Richarda Sedláka Dominik Dinga.  Závěr zápasu byl velmi dramatický, plný ostrých soubojů. Hostům se znovu podařilo dostat míč do naší branky, ale opět to bylo z ofsajdu, takže gól neplatil a my si připsali velmi důležité vítězství.   

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (46. min. Koutný Václav), Heger Tomáš (80. min Školař Ondřej), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Sedlák Richard (90. min. Dinga Dominik), Pernica Marek (58. min. Jarůšek Tomáš). 

PŘIPRAVENI: Maška David, Mareš Lukáš. 

  ŽK: 78. minuta Koutný Václav  (faul)

         93. minuta Maška Josef (faul)

                       STATISTIKA     TJ  VILÉMOVICE

GÓLY                                                                        PŘIHRÁVKY

69.minutra Richard Sedlák                                     (odražený míč)