TJ VILÉMOVICE - RAFK RAJHRAD 4 : 2 ( 0:1 )

05.09.2023 11:56

 

V neděli 3. 9. 2023 nás čekal na domácím hřišti soupeř, kterému se v úvodních zápasech tolik nedařilo, ale svou kvalitu prokázal v předchozích ročnících krajských soutěží, a tak nás nečekal vůbec lehký soupeř. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Tomáš Jarůšek, Martin Kasálek a Marek Pernica. Ze studijních důvodů nemohl Adam Pernica. Naopak již mohli nastoupit Matěj Chaloupka a uzdravený David Fried. Hráčská situace před tímto utkáním byla opět velmi špatná a tak jsme museli povolat našeho bývalého hráče Lukáše Pernicu.

Utkání začalo pro nás dobře a hned v prvních minutách střílel Sedlák těsně mimo branku hostů. O chvíli později mohl střílet nebezpečně Kučera, ale vhodný okamžik ke střele prováhal. Běžela 20. minuta, když se v hlavičkovém souboji snažili zakončit jak Kučera, tak i Heger, ale ani jednomu se to nepodařilo. V další šanci střílel nebezpečně Zach, ale brankáře domácích nepřekvapil. Po krásné přihrávce Sedláka se dostal do úniku Crhonek, ale brankář hostů míč vyrazil na roh. Hosté se do šancí moc nedostávali, ale v jedné, kterou rozehráli v prvním poločase, se po dlouhém autu dostali ke střele, jenže jejich pokus šel mimo naši branku. My jsme odpověděli akcí Hegera, který parádně načasovanou přihrávkou vybídl ke skórování Sedláka, jeho střelu ale gólman hostů vyrazil. V 35. minutě se po naší drobné chybě v rozehrávce dostali k míči hosté, kteří rozehráli rychlou akci, a na jejím konci byl hostující Podaný, který pohotovou dorážkou uklidil míč do naší branky a dal na 0:1. My jsme se dál snažili o vyrovnání, jenže i když jsme se do šancí dostávali a dál pokračovali v aktivní hře, tak se nám do konce prvního poločasu gól vstřelit nepodařilo, a tak jsme po první půli prohrávali jednobrankovým rozdílem.

Do druhé půle, v 46. minutě, vystřídal Martina Kučeru Václav Koutný. Druhý poločas jsme znovu pokračovali v aktivní hře a odměnou nám byl vyrovnávající gól, když si tečovaný centr Hegera zpracoval Crhonek a přesnou střelou k tyči srovnal na 1:1. Hosté odpověděli rychlou akcí, na jejímž konci mířili hlavou těsně nad naši branku. V 62. minutě se hosté po rychlém protiútoku dostali na dostřel naší branky a míč do naší branky dopravil Pleva a znovu poslal hosty do vedení - 1:2. Běžela 64. minuta, když roh zahrával Heger. Na jeho centr si naskočil Sedlák, ale jeho hlavičku vyrazil brankář hostů k Sieglovi, který v souboji s obráncem dopravil míč do soupeřovy branky a srovnal na 2:2. O chvilku později měl po dlouhém autu Siegla a přizvednutí Mašky gól na noze Koutný, ale v dobré pozici přestřelil. V 75. minutě byl v rozporu s pravidly zastaven v pokutovém území hostů Crhonek a byla z toho penalta, kterou, technickou střelou k tyči, proměnil Sedlák a poslal nás do vedení - 3:2. V další naší šanci se ocitl Sedlák, ale jeho střela mířila těsně mimo branku hostů. V dobré pozici střílel také Crhonek, ale brankář hostů jeho střelu vyrazil do bezpečí. Po krásné zpětné přihrávce Koutného se do zakončení dral Sedlák, ale v tísni se mu střela nepovedla tak, jak asi chtěl. Běžela 87. minuta, když přesnou přihrávkou našel Koutný rozběhnutého Sedláka, který střelou do horní poloviny branky překonal hostujícího brankáře a dal na konečných 4:2. V 89. minutě vystřídal Richarda Sedláka Lukáš Pernica. V samotném závěru ještě nahradil Tomáše Crhonka Ondřej Školař. Závěr utkání se blížil a my si po velmi dobrém výkonu připsali zasloužené vítězství před domácím publikem.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Kučera Martin (46. min Koutný Václav), Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš (90+2. min Školař Ondřej), Sedlák Richard (89. min Pernica Lukáš).

PŘIPRAVENI: Mareš Lukáš

 

           STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE

 

GÓLY                                                            PŘIHRÁVKY 

 

50. minuta  Crhonek Tomáš                     Heger Tomáš

64. minuta  Siegl Patrik                              Sedlák Richard

75. minuta Sedlák Richard                        pokutový kop (faul na Tomáše Crhonka)

87. minuta Sedlák Richard                        Koutný Václav