TJ VILÉMOVICE - FK ZBRASLAV 2 : 1 ( 2:1 )

21.03.2023 10:27

 

V neděli 19.3.2023 se naplno rozběhly krajské soutěže a my, v prvním jarním zápase, přivítali tým Zbraslavi, kde se nám podařilo na podzim vyhrát, a tak jsme chtěli v tomto záchranářském souboji uspět i doma. Ze zdravotních důvodů nám chyběli Lukáš Mareš, Martin Kasálek a Tomáš Polách starší.

Zápas začal lépe pro nás a hned ve 4. minutě se po rohu Hegera přesnou hlavičkou trefila naše nová posila Ríša Sedlák, který otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později chyběl Kučerovi po rohu Hegera krok, aby dosáhl na míč k zakončení v dobré pozici. Po dalším rohu Hegera hlavičkoval Maška a následná hlavička Siegla šla těsně nad branku. Po akci Sedláka a Jarůška střílel pohotově Jarůšek k tyči, ale gólman hostů míč pohotově vyrazil. Hosté zahrozili přímým kopem, ale jak střelu, tak dorážku Hlaváček vyrazil do bezpečí. Běžela 25. minuta a znovu po rohu Hegera si na míč naskočil Pernica, ale jeho parádní hlavička orazítkovala pouze tyč banky hostů. Ve 30. minutě se po perfektně zahraném rohu Hegera dostal k zakončení Maška, který tvrdou a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Ve 42. minutě nahradil zraněného Marka Pernicu Dominik Dinga. Ke konci první půle se hra odehrávala ve středu hřiště s výjimkou 43. minuty, kdy jsme zastavili soupeře v naší šestnáctce v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou bezpečně proměnil hostující Touška a snížil na 2:1. Do kabin se tedy šlo za, pro nás, jednogólového vedení.

Druhou půli začali lépe hosté, když se v šanci objevil Havlásek, ale hlavičkoval těsně nad branku. Do velmi dobré akce přiklepl Jarůškovi Siegl, ale Jarůšek gólmana hostů nepřekonal. Po akci Kučery s Jarůškem se dostal k zakončení Sedlák, ale v tísni mířil mimo branku hostů. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale nám se dařilo pozorně bránit jejich šance. O chvíli později Sedlák poslal pohotovou přihrávkou do šance Jarůška, ale ten ani na třikrát gólmana hostů nepřekonal. Běžela 70. minuta, když Sedlák přistrčil míč do běhu Jarůškovi, který přihrál Hegerovi a ten, v dobré pozici, brankáře hostů nepřekonal a i následnou zpětnou pohotovou přihrávku na Sedláka zablokovali obránci hostů. V 76. minutě vystřídal Martina Kučeru Ondřej Školař. O chvíli poději vyslal dvě nebezpečné střely na branku hostů Sedlák. Jedna šla těsně nad, ta druhá šla těsně vedle tyče hostující branky. V další nebezpečné akci se po přihrávce Hegera ocitl Sedlák, ale chyběl mu krok k tomu, aby mohl lépe zakončit. V 86. minutě nahradil Radek Randula Tomáše Hegera. O chvíli později mohl právě Randula, po rohu Siegla, pojistit náš náskok, ale gólman hostů jeho pokus chytil. V samotném závěru mířil technickou střelou těsně mimo branku Školař. Konec zápasu se již blížil a my si v tomto záchranářském souboji připsali důležité vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef  "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (76. min. Školař Ondřej), Heger Tomáš (86. min. Randula Radek), Zach Vojtěch, Pernica Marek (42. min. Dinga Dominik), Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVENI:  Maška David, Koutný Václav 

 

ŽK: 15. minuta Maška Josef (faul)

        74. minuta Heger Tomáš (faul)                                                                                                                                                                                         

 

                              STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE                                                               

 

GÓLY:                                                                                  PŘIRÁVKY:

 

4. minuta Sedlák Richard                                                      Heger Tomáš

30. minuta Maška Josef                                                         Heger Tomáš