TJ VILÉMOVICE - FK RÁJEC-JESTŘEBÍ 3 : 1 ( 1 : 0)

03.05.2022 23:07

 

V neděli 1.5.2022 jsme se v dalším zápase soutěžního ročníku na našem hřišti utkali s mužstvem Rájce, který se pohybuje v horních patrech tabulky. Na podzim se nám podařilo na soupeřově hřišti vyhrát, a tak jsme očekávali těžký zápas. Kvůli zranění nemohli hrát Robin Duchovný a Radek Randula. Pracovní povinnosti měli Patrik Siegl a Milan Pavlun. Z rodinných důvodů chyběl kapitán Josef Maška. Do utkání již mohli naskočit minule chybějící Petr Švancara, Branislav Široký, Lukáš Mareš a uzdravený Tomáš Jarůšek. 

Zápas začal opatrným oťukáváním, jako by nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. A byli to právě hosté, kteří jako první zahrozili ze standardních situací, ale podařilo se nám je ubránit. V naší první šanci se objevil Fried, ale po přiklepnutí Polácha staršího, střílel nad branku hostů. Do další šance Friedovi přihrál Chaloupka, ale jeho pokus šel mimo branku. Nebezpečnou střelu vyslal na branku hostů Švancara, jenže šla těsně nad branku hostů. V 26. minutě byl Švancara zastaven v pokutovém území hostů v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou bezpečně střelou k pravé tyči proměnil Jarůšek a poslal nás do vedení 1:0. Hosté odpověděli přímým kopem Pšikala, se kterým si poradil gólman Hlaváček. V další naší šanci se ocitl, po přiklepnutí Švancary, Jarůšek, ale jeho střelu vyrazil hostující brankář Dvořák. O chvíli později Kasálek našel krásnou přihrávkou rozběhnutého Chaloupku, ten se prokličkoval do pokutového území hostů, ale jeho přízemní střela orazítkovala pouze tyč. Z hostů se do dobré šance dostal Trtílek, střílel však mimo naši branku. Do další dobré šance se dostal po přihrávce Chaloupk, Jarůšek, jenže jeho pokus šel těsně mimo levé tyče branky hostů. V samotném závěru první poloviny zápasu se do dobré šance dostal, po akci Jarůška s Poláchem starším, Heger, ale tísněn nezakončil tak, jak si představoval. Po první půli jsme tedy hájili těsné vedení.

Druhá část zápasu začala naším závarem v pokutovém území hostů. Posledním, kdo se dostal k odraženému míči, byl Heger, ale ani jeho pokus gólem neskončil. V 54. minutě Polách starší dlouhým přesným pasem našel Švancaru, který si míč zpracoval a poslal milimetrovou přihrávku Jarůškovi, ten zblízka doklepl balon do odkryté branky a zvýšil na 2:0. Běžela 59. minuta, když se před naším pokutovým územím dostal k míči Macháček, který přízemní střelou k tyči překonal Hlaváčka a snížil na 2:1. My jsme odpověděli akcí Hegera, který našel Polácha staršího, ale tísněn mířil mimo branku hostů. O chvíli později Jarůšek, po akci na pravé straně hřiště, svou střelou orazítkoval tyč. Parádní střelu Polácha staršího z přímého kopu vyrazil hostující brankář na roh. V 71. minutě nahradil Davida Frieda Petr Mikšovský. Po dalším závaru v pokutovém území byl posledním u míče Pernica, ale jeho pokus mířil znovu pouze do tyče branky hostů. Hosté zahrozili přímým kopem, se kterým si poradil brankář Hlaváček. Po dalším rohu Polácha staršího si na míč naskočil dnešní kapitán našeho mužstva, Pernica, ale jeho hlavička šla těsně nad branku. V 80. minutě nahradil zraněného Tomáše Jarůška Tomáš Polách mladší. Další roh Polácha staršího, s přispěním brankáře hostů, olízl břevno. Běžela 88. minuta, míč ve středu hřiště vybojoval Mikšovský, který ho posunul na rozběhnutého Švancaru, který se prokličkoval do šestnáctky hostů, přízemní střelou překonal hostujícího brankáře a zvýšil na konečných 3:1. Závěr zápasu se blížil a my si v tomto důležitém utkání, po výborném výkonu, připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin, Pernica Marek  "K", Kasálek Martin, Chaloupka Matěj, Fried David (71. min. Mikšovský Petr), Polách Tomáš st., Zach Vojta, Heger Tomáš, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš (80. min. Polách Tomáš ml.)

 

PŘIPRAVENI: Široký Branislav, Lukáš Mareš.

 ŽK: 64. minuta Heger Tomáš (faul)

       80. minuta Švancara Petr (protesty)

       80. minuta Mikšovský Petr (protesty)

       88. minuta Polách Tomáš st. (protesty)

 

STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE  

GÓLY                                          PŘIHRÁVKY

26. minuta Jarůšek Tomáš                    pokutový kop (faul na Petra Švancaru)

54. minuta Jarůšek Tomáš                    Švancara Petr

88. minuta ŠvancaraPetr                      Mikšovský Petr