TJ VILÉMOVICE - FK PODOLÍ u BRNA 1 : 3 (1 : 2)

25.05.2022 11:26

 

V neděli 22.5.2022 pokračovala 1. B třída dalšími zápasy a my na svém hřišti přivítali tým Podolí, který se v tabulce nacházel na třetím místě, a tak jsme očekávali těžký zápas. Do utkání nemohl zasáhnout nemocný Tomáš Polách mladší. Zranění nepustila do hry Tomáše Jarůška a Robina Duchovného. Pracovní povinnosti měli Branislav Široký a Petr Švancara. Z rodinných důvodů chyběl Lukáš Mareš. Do utkání byli již k dispozici Marek Pernica a Petr Mikšovský. 

Začátek zápasu byl takový neurovnaný, ale do první šance jsme se dostali my, když se v dobré pozici ocitl Pernica, jenže nezakončil tak, jak si asi představoval. Do dobré šance prostrčil míč Siegl Friedovi, ale ten střílel nad branku. Hosté odpověděli nebezpečnými rohy, které se nám podařilo ubránit. Do dobré šance přihrál Chaloupka Friedovi, ale jeho pokus brankář hostů spolu s obránci zablokoval. Ve 14. minutě se Pernicovi podařilo dopravit míč do soupeřovy branky, ale pro předchozí porušení pravidel z naší strany gól neplatil. Běžela 16. minuta, když se hosté po rychlé akci po pravé straně hřiště dostali až k naší brance a Poláček zblízka přízemní střelou otevřel skóre zápasu - 0:1. O chvíli později se nám podařilo znovu vstřelit gól, ale ten protentokrát neplatil, protože se střelec gólu Heger nacházel v ofsajdovém postavení. Ve 22. minutě hosté znovu rozehráli rychlou akci tentokrát po levé straně hřiště, když znovu Poláček překonal Hlaváčka a zvýšil na 0:2. My jsme se snažili otočit nepříznivý stav. Siegl přihrál do šance Mikšovskému, ale jeho tvrdá střela šla bohužel nad branku hostů. Ve velké šanci se ocitl Chaloupka, jeho střela šla ale těsně mimo branku hostů. Běžela 45. minuta, když si na Maškův centr naběhl Pernica, který hlavou překonal brankáře hostů a snížil na 1:2. První poločas tak lépe vyšel hostům. 

V úvodu druhé půle se ocitli v dobrých šancích hosté, ale neuspěli. My jsme odpověděli šancemi Frieda a Pernici, ale také se jim nevedlo. Běžela 54. minuta, hosté rozehráli kombinační akci na jejímž konci byla technická střela Doláka k tyči, která znamenala zvýšení náskoku na 1:3. V 59. minutě u nás proběhlo dvojnásobné střídání, když Petra Mikšovského nahradil Tomáš Polách starší a Martina Kučeru vystřídal Radek Randula. Polách starší to hned zkoušel z přímých kopů, ale jeden šel nad branku a druhý vyrazil na roh brankář hostů. Po rohovém kopu jsme vytvořili v pokutovém území domácích závar, poslední byl u míče Pernica, ale štěstí v zakončení neměl. Krásným centrem našel Randula Pernicu, jeho hlavička šla ale nad branku hostů. Hosté nás zlobili rychlými protiútoky, ze kterých si vytvářeli šance, ale buď si s nimi poradili obránci, nebo byl na místě brankář Hlaváček. V dobré pozici se po přihrávce Chaloupky objevil Fried, ale také neuspěl. Po jednom z rohů, které zahrával Polách starší, se ocitl v dobré pozici Maška, jeho střela však šla těsně mimo branku hostů. V samotné závěru se v dobré šanci ještě objevil Polách starší, ale jeho střelu vyrazil brankář hostů do bezpečí. Závěr zápasu se blížil a my jsme se tentokrát museli sklonit před soupeřem a přijmout porážku.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin (59. min. Randula Radek), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Kasálek Martin, Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Mikšovský Petr (59. min Polách Tomáš st.), Fried David, Pernica Marek.

 

                                             STATISTIKA    TJ VILÉMOVICE

                                           GÓLY                                                      PŘIHRÁVKY 

          45. minuta        Pernica Marek                                                  Maška Josef