TJ VILÉMOVICE - FK KUNŠTÁT 3 : 1 (2 : 0)

30.04.2012 14:57

V sobotu jsme přivítali na svém hřišti mužstvo FK Kunštát, který již delší dobu okupuje v tabulce druhé místo. Na podzim jsme u nich prohráli 2:1 a proto jsme jim chtěli porážku oplatit. A navíc, bychom je v tabulce přeskočili o jeden bod .Na rozdíl od předchozí neděle panovalo krásné počasí, ale místy foukal silný vítr, který dělal hráčům problémy. 

     Na soupeře jsme byli již z kabin nabuzeni, ale  nápor se nekonal. Naopak, hostující hráči diktovali prvních patnáct minut způsob hry. Až po dvaceti minutách jsme začínali přebírat iniciativu a první branka na sebe nedala dlouho čekat. Po dlouhém nákopu chyboval hostující brankář, který neustál souboj s důrazným Petrem Mikšovským a ten otevřel ve 28.minutě skóre zápasu 1:0.  Za čtyři minuty, přidal druhou branku Michal Mikšovský, který umístil hlavou do branky, centrovaný míč ze standardní situace, kterou rozehrával Ondra Školař 2:0. Za zmíňku stojí krásná akce v samotném závěru poločasu, kdy Martin Kučera vysunul Petra Fleka, který krásnou střelou orazítkoval levou tyčku branky. Do kabin se šlo za stavu 2 : 0.

    Do druhé půle nastoupil za ještě ne zcela zdravého Ondry Školaře, Ondra Sedlařík. Hráli jsme proti větru a naší snahou bylo kontrolovat hru a nenechat si dát kontaktní branku. Toto se nám dařilo a navíc jsme přidali, po krásné akci, kdy si na jeden dotek narazili míč Lumír Eliáš a Michal  Mikšovský, třetí branku, kterou vsítil Lumír Eliáš. I nadále jsme kontrolovali hru a hosty jsme nepustili do žádné vyložené brankové situace, i když měli nevyspytatelný vítr v zádech. Stav utkání se měnil v šedesáté minutě hry, kdy hosté zatáhli rychlý útok po pravé straně, nacentrovali podél branky až na druhou stranu, kde úplně volný hostující hráč z těžkého úhlu prostřelil našeho gólmana a snížil stav utkání na 3:1. I když do konce utkání jsme měli ještě několik náznaků šancí, žádnou jsme nevyužili. Tak rozhodčí ukončil utkání za stavu 3:1 a tím jsme se dostali v tabulce o jeden bod před Kunštát.   

     Protože naši největší soupeři v boji o druhé místo ( Kotvrdovice, Ostrov), také vyhráli, poskočili jsme v tabulce jenom o jedno místo, ale na druhé Kotvrdovice ztrácíme jenom dva body a na Ostrov jeden. Situace je velmi vyrovnaná a mimo Lipůvky, která vede tabulku již s velkým náskokem se o druhé místo může ještě poprat celkem pět mužstev.

    Jak jsme nastoupili:     Jiří Urbánek - Jakub Stupka, Luboš Vašíček, Jiří Fiala, Marek Urbánek - Martin Kučera, Patr Flek - Lumír Eliáš. Michal Mikšovský, Ondra Školař (46.minuta Ondra Sedlařík) - Petr Mikšovský

    Připraveni na střídání:  Ondra Kučera a Stanislav Skalický

Žluté karty:  74.minuta   Jakub Stupka  - faul ,  78.minuta   Jiří Fiala  - řeči

       Dne 1.května se na našem hřišti odehraje semifinále Okresního poháru, kde přivítáme sousedy z Jedovnic. I když utkání začíná netradičně již ve 13.45hod. zveme Vás všechny na toto utkání, které slibuje zajímavý boj. Vítěz se utká ve finále 8.5.2012 na Lipůvce s lepším z dvojice Benešov - Olešnice na Moravě.