TJ VILÉMOVICE - FC SOBĚŠICE 4 : 1 (3 : 0)

09.05.2023 12:29

 

V neděli 7.5.2023 jsme v domácím prostředí přivítali v dalším soutěžním zápase tým Soběšic, kde jsme na podzim prohráli, a tak jsme chtěli doma uspět. Ze zdravotních důvodů nám chyběli Tomáš Polách starší, Martin Kasálek a Radek Randula. Z rodinných důvodů chyběli David Maška a Tomáš Heger. Na druhou stranu již mohl nastoupit po odpykaném trestu brankář Filip Hlaváček.

Úvod utkání začal našimi akcemi, které se nám nepodařilo dotáhnout do koncovky. Hosté kontrovali dvěma rohy, které se nám podařilo ubránit. V další akci Koutný přihrál do běhu Sedlákovi a jeho centr zakončil Kučera nad branku hostů. Ve 20. minutě si dlouhý centr Mašky zpracoval Sedlák a technickou střelou, podél brankáře hostů, otevřel skóre zápasu – 1:0. O tři minuty později dlouhý aut Siegla přizvedl hlavou Pernica na Sedláka, který pohotovou, a hlavně přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. O chvíli později Siegl centroval do pokutového území, ale Kučerův pokus vytěsnil brankář hostů na roh. Chaloupkův centr do pokutového území sice nikdo z našich nezasáhl, ale i tak nadělal hostům spoustu starostí, než jej odklidili na roh. V 37. minutě našel dlouhým nákopem Chaloupka Siegla, který prošel do pokutového území hostů, kde byl   zastaven v rozporu s pravidly. Byla z toho penalta, kterou bezpečně proměnil Sedlák a navýšil stav už na 3:0 a zkompletoval svůj hattrick. V samotném závěru první půle jsme vyslali dalekonosnou střelu na branku hostů, ale tento pokus letěl těsně nad branku. I tak jsme v poločase drželi zaslouženě slibný náskok.

Druhá půle začala šancí Sedláka, který ale pálil nad branku hostů. Ke střele se dostal i Jarůšek, ale jeho střelu chytil hostující brankář. V 50. minutě vystřídal zraněného Marka Pernicu Ondřej Školař. Hosté odpověděli nebezpečnými náběhy, ale k zakončení se nedostali. Běžela 62. minuta, když Jarůšek přihrál Sieglovi, který přízemním centrem našel Kučeru a ten nadvakrát překonal brankáře hostů a zvýšil už na 4:0. Hosté odpověděli střelou Motyčky, ale ta šla těsně mimo. V 69. minutě nahradil střelce naší čtvrté branky Martina Kučeru Dominik Dinga. O chvíli později se po přihrávce Dingy dostal ke střele Koutný, ale mířil nad. Po přihrávce Jarůška střílel Školař také nad branku hostů. V 83. minutě nahradil hrajícího trenéra Patrika Siegla Lukáš Mareš. Běžela 85. minuta, hosté po rychlé akci snížili na 4:1, když míč do naší branky dopravil střídající Kozel. Další šanci hostů zmařil obětavým zákrokem brankář Hlaváček. Konec zápasu již klepal na dveře a my si v zápase, kde jsme po celou dobu byli lepším týmem, po výborném a obětavém výkonu připsali cenné vítězství.  

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik (83. min. Mareš Lukáš), Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (69. min Dinga Dominik), Zach Vojtěch, Koutný Václav, Sedlák Richard, Pernica Marek (50. min. Školař Ondřej), Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVENI: Široký Branislav.

 

 

ŽK: 86. minuta Školař Ondřej (faul)

 

STATISTIKA     TJ  VILÉMOVICE                                                                                                                                                                  GÓLY                                      PŘIHRÁVKY 

20. minuta Sedlák Richard                        Maška Josef

23. minuta Sedlák Richard                        Pernica Marek

37. minuta Sedlák Richard                        pokutový kop (faul na Patrika Siegla)

62. minuta Kučera Martin                          Siegl Patrik