TJ VIKTORIA ŽELEŠICE - TJ VILÉMOVICE 5 : 1 (3 : 0)

14.09.2022 11:53

 

V neděli 11.9.2022 jsme v dalším soutěžním utkání odjížděli do Želešic a očekávali těžký zápas, ale i přesto jsme chtěli kvalitního soupeře potrápit. Kvůli zranění stále nemohl nastoupit Tomáš Jarůšek. Na vlastní žádost se do svého mateřského klubu do Svitávky vrátil Jan Kubín, kterému děkujeme za působení v našem klubu a přejeme, ať se mu v dalším průběhu sezóny daří. Naopak již mohli nastoupit minule chybějící Patrik Siegl, Ondřej Školař, Matěj Chaloupka, Tomáš Polách starší a Tomáš Polách mladší. Dále se nám podařil dotáhnout přestup ofenzivního hráče Tomáše Fialky z MFK Vyškov a doufáme, že po zranění naskočí do tréninku již koncem září a pomůže nám protrhnout střeleckou smůlu, kterou zatím máme až neuvěřitelně vysokou.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, když se hned v 5. minutě, po našem nedorozumění, dostali snadno k míči a Čermák přizemní střelou otevřel skóre utkání - 1:0. Běžela 6. minuta a po naší ztrátě míče ve středu hřiště se dostal k míči domácí Němec, který dalekonosnou a hlavně přesnou střelou přehodil Hlaváčka a zvýšil na 2:0. Po rychlém vedení domácích jsme se snažili nepříznivý vývoj zápasu otočit. V dobré šanci se ocitl po přihrávce Kasálka Pernica, ale tváří v tvář brankáře domácích nepřekonal. O chvíli později nebezpečně střílel Polách starší, ale brankář domácích vyrazil jeho pokus na roh. Po centru Polácha staršího se ve velmi dobré šanci objevil Školař, ale zblízka mířil těsně mimo. Ke střele se dostal i Heger, jenže jen olízla břevno domácí branky. Po rohu Polácha staršího nebezpečně hlavičkoval Siegl, ale brankář domácích vyrazil jeho hlavičku do bezpečí. Aut Hegera prodloužil hlavou Pernica, ale nikdo z našich na míč nedosáhl. Ve 23. minutě domácí zahrávali roh. Po menším závaru v našem pokutovém území poslal míč nekompromisní střelou do naší branky Kalina a zvýšil na 3:0. O chvíli později domácí dvěma šancemi mohli ještě zvýšit svůj náskok, ale jedna střela šla nad a ta druhá mimo branku. Po centru Školaře se dostal k míči Polách starší, ale jeho střela mířila jen do boční sítě. Proti šanci domácích skvěle zasáhl brankář Hlaváček. Polách starší vybídl přihrávkou do úniku Crhonka, který přihrával do dobré pozice Pernicovi, ale v poslední chvíli přihrávku zablokovali domácí obránci. V samotném závěru první půle mířil nad Crhonek. Do kabin se tedy šlo za, pro nás, velmi nepříznivého stavu.

Do druhé půle jsme poslali čerstvé síly, zraněného Filipa Hlaváčka nahradil David Maška, Tomáše Hegera David Fried, Tomáše Crhonka Dominik Dinga a Vojtěcha Zacha Tomáš Polách mladší. V první šanci druhé půle se po přihrávce Kasálka objevil Polách starší, ale ve skvělé pozici brankáře domácích nepřekonal. Střelu domácího Kaliny vyrazil brankář D. Maška na roh. Po přihrávce Frieda to zkoušel Polách mladší, ale přízemní střelou také na domácího brankáře nevyzrál. Pernica našel přesnou přihrávkou za obranu Polácha staršího, ale brankář domácích Sára ho opět vychytal. V 55. minutě se domácí dostali po rychlé akci před naši branku a Němeček přizemní střelou zvýšil už na 4:0. Po gólu měli domácí dvě dobré šance, ale jedna šla nad a tu druhou zmařil pohotovým zákrokem brankář D. Maška. Domácí dosáhli i vstřelení gólu, ale nebyl, pro předchozí porušení pravidel, uznán. Na střílený centr Pernici jen těsně nedosáhl Fried. V 69. minutě vystřídal Ondřeje Školaře Martin Kučera. Dobrou akci rozjeli Chaloupka, Fried a Pernica, ale jeho střela šla nad. Po rohu mířil nad kapitán J. Maška. Běžela 79. minuta, když domácí zahrávali roh a míč do branky doklepl znovu Němeček a navýšil na 5:0. V 83. minutě jsme se dočkali i my, když Dingovu přihrávku pustil chytře Fried na Chaloupku, který střelou k tyči snížil na 5:1. O chvíli později Kasálek centroval na Pernicu, který v dobré pozici mířil nad branku. V další akci vybojoval míč ve středu hřiště Kučera, přihrál Pernicovi, který našel Polácha staršího, ale jeho pokus šel mimo branku. Závěr utkání si již domácí pohlídali, a protože byli ve svých šancích produktivnější, tak si připsali zasloužené vítězství.  

 

SESTAVA: Hlaváček Filip (46. min Maška David), Školař Ondřej (69. min. Kučera Martin), Maška Josef  "K" , Siegl Patrik , Chaloupka Matěj, Heger Tomáš (46. min. Fried David), Polách Tomáš st., Kasálek Martin, Zach Vojtěch (46. min Polách Tomáš ml.), Crhonek Tomáš (46. min Dinga Dominik), Pernica Marek.

PŘIPRAVEN:  Randula Radek

 

                     STATISTIKA   TJ VILÉMOVICE

                  GÓLY                                               PŘIHRÁVKA

           83. minuta Chaloupka Matěj                                 Dinga Dominik