TJ SOKOL KOBEŘICE - TJ VILÉMOVICE 1 : 4 ( 0 : 2)

25.04.2022 13:12

 

V sobotu 23.4.2022 pokračovala 1. B třída dalšími zápasy a my odjížděli do Kobeřic, které jsme sice doma porazili, ale na svém hřišti jsou vždy nepříjemným a těžkým soupeřem. I tak jsme chtěli uspět. Nemohli jsme počítat se zraněnými Robinem Duchovným, Radkem Randulou a Tomášem Jarůškem. Pracovní povinnosti měli Petr Švancara, Milan Pavlun a Branislav Široký. Z rodinných důvodů nemohl nastoupit Lukáš Mareš. Na druhou stranu do utkání již mohl naskočit Petr Mikšovský.

Do utkání jsme lépe vstoupili my, když po centru Polácha mladšího hlavičkoval Fried nad branku domácích. V 8. minutě našel dlouhým pasem Maška Pernicu, který krásnou technickou střelou přehodil domácího brankáře a dal první gól zápasu - 0:1. Domácí odpověděli střelou Beneše nad naši branku. Běžela 17. minuta, když Polách starší prostrčil ideální přihrávku za obranu Zachovi, ten udělal ještě kličku brankáři a přizemní střelou zvýšil na 0:2. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si šance, do kterých se dostávali Pernica, Heger, Fried a Polách starší. Domácí se moc do šancí nedostávali, a když, tak se nám je dařilo bránit. Ve 34. minutě, pří odehrání trestného kopu, skvěle rozehraný signál po ose Kasálek, Siegl, Polách starší, zmařil zákrok domácího brankáře, který tvrdou střelu Polácha staršího vyrazil na roh. Ke konci prvního poločasu měli domácí dvě ojedinělé šance, ale nevyužili je. V první půli jsme měli velmi často míč na našich kopačkách, kontrolovali jsme hru, měli jsme velkou herní převahu a k tomu, aby se měnilo skóre, chyběla jen přesnost ve finální přihrávce nebo v zakončení, a tak jsme šli do kabin za, pro nás, velmi příznivého stavu.

Druhá půle začala stejně, jako ta první, šancí Frieda, kterému do šance přihrál Pernica, ale jeho střela šla těsně nad branku domácích. Ve 49. minutě přihrál Fried na pravou stranu Hegerovi, který zpětnou přihrávkou našel Polácha staršího a jeho parádní, a hlavně přesná střela do pravého horního rohu znamenala navýšení našeho náskoku už na 0:3. Další příležitost na vstřelení branky měl, po přímém kopu Polácha staršího, Pernica, ale jeho hlavičku vyrazil reflexivním zákrokem domácí brankář. Jediná šance domácích vznikla po střele jejich kapitána Svobody, kterou Hlaváček skvělým zákrokem vyrazil a následnou dorážku poslal domácí útočník Noris nad naši branku. V 72. minutě nahradil střelce naší třetí branky Tomáše Polácha staršího Martin Kučera. Běžela 79. minuta, když jsme soupeře zastavili v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou střídající Toncr proměnil a snížil tak na 1:3. V téže minutě proběhlo na naší straně střídání, když Tomáše Polácha mladšího nahradil Petr Mikšovský. V 85. minutě Fried výborně načasovanou přihrávkou našel Hegera, který nadvakrát prostřelil domácího brankáře a dal na konečných 1:4.  V tomto utkání jsme byli jasně lepší, kontrolovali jsme hru a po výborném výkonu jsme zaslouženě vyhráli. 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip - Polách Tomáš ml. (79. min Mikšovský Petr), Siegl Patrik, Maška Josef " K", Chaloupka Matěj - Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Polách Tomáš st. (72. min. Kučera Martin), Fried David - Pernica Marek                                                                                                                                                    

                                         STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

GÓLY                                                       PŘIHRÁVKY 

                                                                                                  

8. minuta Pernica Marek                                       Maška Josef

17. minuta Zach Vojtěch                                       Polách Tomáš st.

49. minuta Polách Tomáš st.                                Heger Tomáš 

85. minuta Heger Tomáš                                       Fried David