TJ SOKOL BOHDALICE - TJ VILÉMOVICE 1 : 4 ( 0 : 3 )

01.11.2021 11:17

 

K poslednímu podzimnímu zápasu 1. B třídy jsme odjížděli do Bohdalic, které se pohybují v horních patrech tabulky, a tak jsme očekávali těžký zápas. Sice už mohl nastoupit uzdravený Martin Kasálek, k dispozici byl i Petr Mikšovský, ale stále jsme nemohli počítat se zraněnými Tomášem Poláchem a Tomášem Hegerem. Pro nemoc chyběl také Lukáš Mareš a kvůli pracovním povinnostem chyběl Radek Randula. I přes tyto absence jsme chtěli předvést dobrý fotbal a vyhrát.

Zápas jsme začali lépe my a v první šanci se po přihrávce Švancary objevil Jarůšek, jehož pokus ale vytěsnil brankář domácích do bezpečí. Nad branku domácích střílel v dobré pozici Siegl. Domácí odpověděli rohovým kopem, po kterém zakončovali nad naši branku. O chvíli později, po dlouhém autu, si s nebezpečnou hlavičkou domácích poradil gólman Hlaváček. Další naši akci rozjeli na krátko rozehraným kopem Kasálek se Sieglem, který poslal centrovaný míč do soupeřovy šestnáctky. Míč se nám však do branky dopravit nepodařilo. V 31. minutě domácí odvrátili míč po naší akci k Sieglovi, který z dvaceti metrů tvrdou a hlavně přesnou střelou k tyči, otevřel skóre zápasu - 0:1. Domácí odpověděli nebezpečnou střelou nad. Ve 41. minutě Švancara centroval do pokutového území domácích, míč vrátil v souboji hlavou Fried před branku a dobíhající Chaloupka hlavou překonal brankáře domácích a zvýšil na 0:2. Po dlouhém autu se domácí snažili snížit nepříznivý stav, ale Maška míč hlavou odvrátil do bezpečí. V 45. minutě Kasálek poslal do úniku Švancaru, který přihrál na hranici pokutového území Sieglovi a jeho tvrdá střela skončila za zády domácího brankáře - 0:3. První půle pro nás tedy skončila velmi dobře.

Druhá půle začala šancí domácích, kteří se snažili zvrátit nepříznivý stav. Při jednom ze závarů v naší šestnáctce byli domácí blízko vstřelení gólu, ale nám se podařilo jejich snaze zabránit. V 55. minutě Zach přihrál na pravou stranu hřiště Friedovi, ten předal Jarůškovi, který si míč zpracoval a přízemní střelou navýšil náš náskok na 0:4. O chvíli později v dobré situaci střílel vedle branky Jarůšek. Kasálek přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Frieda, ale i on střílel vedle. V 63. minutě jsme poslali čerstvé síly do hry, kdy střelce našich dvou branek Patrika Siegla nahradil Petr Mikšovský a střelce naší druhé branky Matěje Chaloupku nahradil Martin Kučera. O chvíli později právě Mikšovský tvrdou polovysokou střelou ohrozil domácí branku, ale brankář Plchut ji skvělým zákrokem vyrazil do bezpečí. Kasálek zahrával rohový kop, ale hlavičku Pernici gólman domácích zneškodnil. V šanci se objevili i Jarůšek se Švancarou, ale neuspěli. V 86. minutě se domácím podařilo snížit, když krásnou střelou vymetl pravý horní roh naší branky kapitán týmu Hladký a snížil na 1:4. V závěru se ještě domácí hráč objevil v dobré pozici, ale hlavou mířil nad naši branku. Závěr zápasu se blížil a my si připsali důležité vítězství, které nám zaručilo, že se ziskem 34 bodů přezimujeme na prvním místě tabulky, a za to patří všem hráčům a trenérovi velké poděkování.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Chaloupka Matěj (63. min. Kučera Martin), Maška Josef "K", Pernica Marek, Duchovný Robin, Fried David, Siegl Patrik (63. min Mikšovský Petr), Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

                               

                                 STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

              GÓLY                                               PŘIHRÁVKY        

31. minuta Siegl Patrik                                    (samostatná akce)

             41. minuta Chaloupka Matěj                           Fried David

             45. minuta Siegl Patrik                                    Švancara Petr

             55. minuta Jarůšek Tomáš                              Fried David