TJ RAJHRADICE - TJ VILÉMOVICE 2 : 1 (0 : 0)

03.05.2023 18:00

 

V neděli 30.4.2023, na pálení čarodějnic, nám los přiřkl vedoucí tým soutěže, mužstvo Rajhradic, kam jsme odjížděli v okleštěné sestavě, ale i přes zjevné kvality soupeře a naše absence jsme chtěli uhrát co nejlepší výsledek. Ze zdravotních důvodů chyběli Tomáš Polách starší, Martin Kasálek a Radek Randula. Z rodinných důvodů chyběli David Maška a Tomáš Heger. Kvůli trestu z minulého utkání nemohl chytat Filip Hlaváček. Naopak již mohl naskočit minule chybějící Lukáš Mareš. Do branky se postavil člen širšího kádru našeho mužstva Branislav Široký, který se sice úspěšně věnuje podnikání, ale kvůli neúčasti obou brankářů přislíbil svou účast v dnešním zápase.

Zápas začali lépe domácí, kteří vytvářeli nebezpečné situace před naší brankou. Jednu obzvlášť nebezpečnou vyboxoval brankář Široký na roh. Domácí nás také zlobili dlouhými auty, ale podařilo se nám je ubránit. My jsme se snažili kontrovat rychlými protiútoky, ale chyběla nám ve finální fázi přesnost, a tak jsme se do zakončení nedostali. V další šanci domácích se ocitl Doležel, který se prokličkoval do našeho pokutového území, přehodil Širokého, ale míč vykopl na brankové čáře do bezpečí kapitán Maška. Další šanci domácích vyřešil spolehlivým zákrokem Široký. O chvíli později se k míči ve středu hřiště probojoval Kučera, přihrál míč Sedlákovi, ten ho poslal Jarůškovi jehož střelu gólman domácích vyrazil a následnou dorážku Sedláka zablokovali domácí obránci. Domácí, po závaru v naší šestnáctce, znovu vychytal Široký. My jsme odpověděli akcí Zacha a Sedláka, kterému se zakončit nepovedlo. K odraženému míči se dostal po té Pernica, ale jeho střela byla zablokovaná domácími obránci. V samotném závěru první půle byl faulován před pokutovým územím Sedlák a byl z toho přímý kop. Míč si postavil Siegl, ale jeho parádní střela přes zeď šla těsně mimo. Do kabin se tedy šlo do za bezbrankového stavu.

Druhá půle, kdy nahradil Ondřeje Školaře Václav Koutný, začala šancí domácích, kterou jsme přestáli bez nebezpečí. O chvíli později jsme se ke slovu dostali my, když, po perfektně zahraném rohu Siegla, si na míč naskočil Maška, ale jeho razantní a přesnou hlavičku odvrátil domácí obránce Chalabala do bezpečí. Do dobré pozice se po přihrávce Pernici dostal Jarůšek, ale při zakončení mu míč v poslední chvíli ukopli domácí obránci. O chvíli později přiklepl míč Jarůšek Sieglovi, jeho dlouhý centr směřoval až do pokutového území domácích, kde si na něj naběhl Koutný, ale jeho parádní volej reflexivním zákrokem domácí brankář Strakoň zneškodnil. Běžela 65. minuta, když se do pokutového území prodral Sedlák, ale jeho pohotovou střelu vyrazil skvělým zákrokem domácí brankář. K odraženému míči se dostal Pernica, ale jeho střelu odrazili domácí obránci do bezpečí. Domácí odpověděli akcí Doležela, který unikl na pravé straně hřiště, ale jeho přízemní centr odvrátil pohotovým skluzem Maška. V 74. minutě jsme po rozporuplném zákroku zastavili soupeře v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho velmi přísná penalta, kterou bezpečně proměnil domácí Doležel a dal na 1:0. Běžela 80. minuta, když soupeř vystihl naši nepřesnou rozehrávku a míč do opuštěné branky doklepl domácí kapitán Urbánek. Po takovém KO jsme jen těžko zvedali hlavu, ale přes to jsme se snažili nepříznivý vývoj zápasu zvrátit. V 84. minutě vystřídal Martina Kučeru Dominik Dinga. Běžela 90. minuta, když se po přímém kopu Siegla z voleje parádně trefil Pernica a snížil na 2:1. Závěr zápasu se blížil a nám se již vyrovnat nepovedlo. Nutno podotknout, že i v okleštěné sestavě jsme na půdě lídra tabulky předvedli velmi kvalitní výkon a jenom lepší produktivita chyběla, abychom si odvezli lepší výsledek.

 

SESTAVA: Široký Branislav, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (84. min. Dinga Dominik), Zach Vojtěch, Školař Ondřej (46. min. Koutný Václav), Pernica Marek, Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVENI: Mareš Lukáš .

                                  STATISTIKA          TJ  VILÉMOVICE

GÓLY                                               PŘIHRÁVKY  

90.min   Pernica Marek               Siegl Patrik