Sokol Vísky - TJ Vilémovice 0 : 4 ( 0:2)

16.05.2012 15:33

Do Vísek jsme se vypravili v neděli 6.5.2012. Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který se pohybuje ve spodní části tabulky a bojuje o záchranu.

Na nerovném terénu jsme hned po úvodním výkopu zatlačili domácí před jejich branku a vypracovali jsme si několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky. První branka však padla až ve 22.minutě, kdy zahrával rohový kop Ondra Sedlařík a na zadní tyči přesně zakončil ( dokonce pravou nohou)  Ondra Školař. Za stavu 0:1 se šlo do kabin, no lépe řečeno na lavičku náhradníků, poněvadž do kabin je to cca 300m a nikomu se tam nechtělo. 

    O přestávce začalo pršet a místy se na obloze objevily blesky, proto rozhodčí prodloužil přestávku o 10minut. Poněvadž mezi tím domácí odešli do kabin začalo se hrát až o dalších 10minut později. Zahájení hry předcházela diskuze o regulérnosti povrchu hřiště, kterou vyvolali domácí se záměrem zápas odložit. Rozhodčí po kontrole stavu hrací plochy jednoznačně rozhodl o pokračování zápasu. Asi dvě minuty po zahájení druhé půle začaly padat kroupy a rozhodčí obě družstva opět stáhl ze hry s tím, že utkání se bude dohrávat od 47.minuty v pátek t.j.11.5.2012. Pro nás to bylo nepochopitelné rozhodnutí hlavního rozhodčího, které si do dnešního dne neumíme vysvětlit ??????????? (cca 20minut po ukončení zápasu se vyjasnilo a nepršelo)

     STK okresu Blanska rozhodla přesně podle pravidel, že utkání se nebude dohrávat, ale bude se opakovat celé znovu. Pro nás to znamenalo, že jednobrankové vedení z neděle nám bylo k ničemu.

     No a tak jsme se v 19.týdnu vypravili do Vísek ještě jednou a to v pátek. Do zápasu jsme naskočili nažhavení se snahou o rozhodnutí utkání co nejdříve. V 17.min. se blýskl pěknou akcí M.Mikšovský, kdy jeho pokus o přehození brankáře skončil těsně nad brankou. V 25.min. krásná individuální akce M.Mikšovského skončila málem vlastní brankou domácích. O pět minut později nechal domácí střelec vyniknout našeho brankáře J.Urbánka, který jeho střelu krásně kryl. No a v 34.minutě jsme se konečně dočkali prvního gólu v domácí brance. Po dlouhém výkopu J.Urbánka vyhrál souboj s obráncem a brankářem domácích M.Mikšovský a odražený míč se dostal P.Mikšovskému a ten do prázdné branky otevřel skóre. I nadále jsme neustále útočili a druhá branka na sebe nedala dlouho čekat. Ve 43.minutě zatáhl míč po levé straně M.Urbánek a následný centr pěkně zpracoval a umístil do branky k levé tyči opět P.Mikšovský. První půle skončila 0:2.

     Po změně stran jsme pokračovali v naši agresívní hře s napadáním domácích hráčů hluboko na jejich půli, s čímž se domácí až do konce zápasu nedovedli vyrovnat. Již ve 48.minutě završil již svůj druhý hattrick v této sezóně krásnou střelou z 26m P.Mikšovský. To se již domácím borcům nelíbilo a na našeho střelce se zaměřili, ne vždy sportovní formou. V 65.minutě dostal P.Mikšovský žlutou kartu za protesty. Chvíli na to jsme vystřídali a za O.Sedlaříka naskočil do zápasu L.Vašíček a o něco později O.Školaře vystřídal S.Skalický. V 70.minutě zakončil přesně po krásné kolmici od L.Eliáše M.Mikšovský 0:4. Ve 73.min. dostal žlutou kartu S.Skalický. Do konce zápasu se mimo střídání P.Mikšovského , Milanem Kučerou ( zejména abychom jej uchránili od neustálých ataků domácích hráčů) již nic nestalo.No vlastně ještě jedna zajímavost nastala a to, že v našem mužstvu se spolu na hřišti potkali otec a syn Kučerovi. Druhá půle se odehrála plně v naši režii a domácí se k ohrožení naši branky vůbec nedostali.

     A tak jsme z Vísek nakonec odjížděli spokojeni se svým výkonem a zejména se ziskem třech bodů.        

 Sestava :  J.Urbánek - J.Stupka, J.Fiala, O.Školař ( 68.min. S.Skalický), m.Urbánek - M.Kučera, p.Flek - O.Sedlařík (67.min.L.Vašíček) , M.Mikšovský, L.Eliáš - P.Mikšovský (75.min. M.Kučera).   

     ŽK: 65min. P.Mikšovský za protesty , 73.min. S.Skalický za faul  

    V neděli přivítáme na svém hřišti nebezpečné Lysice, které hořkost porážky v jarní části okusili poprvé v minulém kole s Lipůvkou, s kterou prohráli těsně 2:3.