SOKOL DOBŠICE - TJ VILÉMOVICE 1 : 0 (1 : 0)

26.10.2022 11:59

 

V neděli 23.10.2022 jsme k těžkému utkání odjížděli do Dobšic a postavení v tabulce napovídalo, že půjde o velmi důležitý souboj. Kvůli zranění nemohli nastoupit Marek Pernica, Tomáš Fialka a David Maška. Pracovní povinnosti měli Patrik Siegl a Tomáš Polách starší. Naopak již mohl nastoupit Tomáš Jarůšek. Protože chybělo více hráčů, tak ještě přišel pomoci Kamil Němec.

Začátek zápasu byl velmi opatrný, jako by nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. K první střele jsme se dostali my, ale pokus Hegera šel vysoko nad. Domácí odpověděli dvojitou šancí, ale s oběma pokusy si reflexivními zákroky poradil brankář Hlaváček. Po nákopu domácích jsme míč jen s obtížemi odvrátili na roh. Po rychlé akci domácích nacentroval Křvánek na Dufka, ale jeho hlavičku vytěsnil skvělým zákrokem brankář Hlaváček. Nebezpečnou akci rozjel svým únikem Křivánek, ale Hlaváček jeho šanci zneškodnil. Po akci Zacha míč odvrátili domácí na roh, který zahrával Heger, ale hlavička Mašky byla domácími zablokována. O chvíli později se domácí ocitli ve dvojité šanci, ale jak pokus Virglera, tak pokus Kelči zneškodnil Hlaváček. Nebezpečnou střelu Křivánka vytěsnil skvělým zákrokem brankář Hlaváček na roh. Ve 42. minutě se, po našem nedorozumění, dostal k míči domácí Kelča, který technickou střelou přehodil Hlaváčka a poslal domácí do vedení - 1:0. Domácí tedy v poločase drželi jednobrankový náskok.

Do druhé půle vystřídal Dominika Dingu Martin Kučera a Davida Frieda Tomáš Jarůšek. V první šanci se ve druhé půli ocitli domácí, ale Hlaváček společně s obránci jejich pokus zlikvidovali. Domácí v této fázi utkání měli víc ze hry a vytvářeli si šance a my jsme měli plné ruce práce s jejich bráněním. Za nás se v dobré pozici po dlouhém nákopu objevil Jarůšek, ale mířil těsně mimo. Po jedné z akcí se do šance dral Crhonek, Kučera a Jarůšek, ale k zakončení jim chyběl krůček. Po přímém kopu Kasálka jen těsně nedosáhl na jeho centr Crhonek. V 71. minutě nahradil Tomáše Polácha mladšího Radek Randula. A znovu tu byli domácí, ale jejich pokusy spolehlivými zákroky zneškodnil brankář Hlaváček, nebo je zablokoval obětavými zákroky kapitán Maška. O chvíli později, po autu Hegera a následném závaru, míč postupně tečovali Crhonek, Jarůšek a Kučera, ale nepodařilo se nám jej dopravit do branky. Závěr zápasu se blížil, a i když jsme se snažili o vyrovnání, tak se nám to nepodařilo. Nutno sportovně přiznat, že domácí si vytvořili více brankových příležitostí, a tak zaslouženě vyhráli.

 

SESTAVA: Hláváček Filip, Chaloupka Matěj, Kasálek Martin, Maška Josef "K", Školař Ondřej, Dinga Dominik (46. min. Kučera Martin), Heger Tomáš, Polách Tomáš mladší (71. min. Randula Radek), Zach Vojtěch, Fried David (46. min. Jarůšek Tomáš), Crhonek Tomáš.

 

PŘIPRAVEN: Němec Kamil

 

   ŽK: 27. minuta  Crhonek Tomáš (faul)