SK ŽEBĚTÍN - TJ VILÉMOVICE 2 : 2 ( 1:1 )

11.06.2024 14:55

 

V posledním soutěžním utkání nás čekal tým Žebětína, který je v domácím prostředí silný, ale i tak jsme chtěli uspět a rozloučit se se sezónou dobrým výsledkem. Museli jsme se obejít bez zraněného Vojtěcha Zacha. Z pracovních důvodů chyběl Tomáš Jarůšek a Patrik Ševčík, z rodinných zase Filip Hlaváček, Marek Pernica a Matěj Chaloupka.

V prvních akcích utkání se po nákopech Lacka a Havla málem dostal ke střele Kasálek, ale jednou byl tísněn a nezakončil tak, jak si představoval a po druhé mu scházel k zakončení krok. Domácí zahrozili rychlým protiútokem, ale v souboji s brankářem Kořínkem neuspěli. V 5. minutě domácí využili naší chyby v rozehrávce a míč pohotově dorazil do naší branky Novák a poslal domácí do vedení - 1:0. O chvíli později znovu domácí rozehráli rychlou akci, jejich střela šla ale těsně mimo naši branku. My jsme odpověděli akcí Sedláka, ale na jeho centr těsně nedosáhl nabíhající Heger. Po přihrávce Mlčouška se do úniku dostával Kasálek, ale byl zastaven zvednutým praporkem pomezního rozhodčího. Po rohu Hegera vznikl v pokutovém území závar domácích, ale míč, který poskakoval v malém vápně, se nikomu z našich dorazit do branky nepodařilo. Domácí odpověděli nebezpečnou střelou, kterou reflexivním zákrokem vyrazil gólman Kořínek. Běžela 21. minuta, když dlouhým nákopem našel Lacko rozběhnutého Kasálka, který přesnou a tvrdou střelou z úhlu prostřelil domácího brankáře a srovnal na 1:1. V další naší šanci, se po akci Havla a přihrávce Mlčouška, dostal k zakončení znovu Kasálek, ale jeho střela šla nad branku domácích. Domácí se po několika přihrávkách dostali k našemu pokutovému území, pak přišel centr a následná hlavička, kterou vyrazil skvělým zákrokem brankář Kořínek. Po centru Havla dal gól hlavou nabíhající Sedlák, ale k naší smůle to bylo z ofsajdu. Opět tu byli domácí, ale jejich střela šla těsně mimo. V samotném závěru prvního poločasu se domácí dostali do šance, ale míč odkopl do bezpečí Fried. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Začátek druhé půle nám vyšel parádně, když ve 47. minutě se vyznamenal, po akci Kasálka a přihrávce Sedláka, pohotovou střelou k tyči Mlčoušek, který nás svou premiérovou trefou v našem dresu poslal do vedení - 1:2. V další šanci přihrál Mlčoušek parádně do běhu Kasálkovi, ale znovu ho zastavil praporek pomezního rozhodčího. Po přihrávce Lacka pálil nad branku Kasálek. O chvíli později se dostal k míči Heger, dal do běhu Crhonkovi jehož střelu brankář domácích chytil.  Domácí zahrozili nebezpečnou akcí, když si Vacula zpracoval dlouhý nákop, s míčem obešel naše tři hráče, ale jeho střela šla těsně mimo naši branku. V 72. minutě vystřídal střelce naší druhé branky Michala Mlčouška Václav Koutný. Po další šanci domácích míč do bezpečí odklidil až Havel. Běžela 75. minuta, když Ivana Lacka nahradil Martin Kučera. O chvíli později se dostal ke střele Kasálek, ale jeho střelu brankář domácích Vohnout vyrazil na roh. Po rohu Hegera míč prosvištěl pokutovým územím domácích, ale nikdo z našich na míč nedosáhl. Domácí se snažili o vyrovnání a vytvářeli si šance, ale nám se je podařilo ubránit. V naší šanci se objevil po přihrávce Crhonka Kučera, ale střílel nad branku domácích. V 93. minutě se domácí dostali do našeho pokutového území a přihrávku, která proběhla těsně kolem naší branky si nešťastně srazil do vlastní sítě Koutný a dal konečnou podobu výsledku utkání na 2:2. Po inkasované brance jsme měli ještě jednu šanci, ale střela Sedláka po přihrávce Kučery byla domácími hráči zablokována. V samotném závěru již obě mužstva neměla čas cokoliv s utkáním udělat, a tak se obě mužstva rozešla smírně. V sezóně, která byla výsledkově velmi vyrovnaná, kde od 6. do 11. místa jsou týmy naskládány v rozdílu 3 bodů, a i když jsme očekávali lepší umístění, tak nakonec jsme obsadili 11. místo a za to patří hráčům a trenérovi velký dík.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Fried David, Havel Jan, Lacko Ivan (75. min Kučera Martin), Mlčoušek Michal (72. min. Koutný Václav), Heger Tomáš, Crhonek Tomáš, Sedlák Richard, Kasálek Martin.

 

ŽK:     54. minuta Kasálek Martin (protesty)

74. minuta Lacko Ivan (protesty)

92. minuta Kořínek Aleš (faul)

          94. minuta Sedlák Richard (faul)