SK SOKOL LIPOVEC - TJ VILÉMOVICE 2 : 3 ( 2 : 0 )

10.05.2022 12:03

 

V netradičním čase v sobotu dopoledne 7.5.2022 jsme s tradičním účastníkem krajských soutěží, mužstvem Lipovce, odehráli na jejich hřišti další utkání 1. B třídy. Na podzim jsme doma vysoko vyhráli, a tak jsme chtěli uspět i dnes. Pro pracovní povinnosti chyběli Tomáš Polách starší, Tomáš Polách mladší a Branislav Široký. Z rodinných důvodů nemohl do utkání naskočit Marek Pernica a Milan Pavlun. Kvůli zranění chyběli Robin Duchovný a Tomáš Jarůšek. Na druhou stranu mohli do utkání naskočit hrající trenér Patrik Siegl, kapitán Josef Maška, uzdravený Radek Randula a Kamil Němec, který naskočil po delší pauze a vypomohl nám v tomto utkání.

Zápas začali lépe domácí a hned ve druhé minutě, po akci Šíbla, se ve velmi dobré příležitosti ocitl Zouhar M., ale jeho dorážku Hlaváček společně s Maškou a Sieglem odvrátili do bezpečí. My jsme odpověděli náběhem Švancary, ale na jeho přihrávku nedosáhl ani Mikšovský ani Kasálek. O chvíli později se do další šance probojoval domácí Šíbl, ale Zach mu jeho střelu zablokoval. V 16. minutě opět Šíbl zatáhl míč po levé straně hřiště, přihrál na dobíhajícího F. Musila, který tísněn zblízka doklepl míč do branky a otevřel skóre zápasu 1:0. My jsme se snažili nepříznivý vývoj zápasu otočit, ale hra se nám nedařila, tak jak jsme si představovali a do šancí jsme se moc nedostávali. Za zmínku stojí střela Mikšovského, nebo průnik Hegera, ale jejich pokusy byly vždy zablokovány domácími obránci. O chvíli později Chaloupka našel přihrávkou Frieda, ovšem ani spolupráce našich mladíků ke gólu nevedla. Domácí to zkoušeli z přímého kopu, ale střela L. Horáčka šla nad naši branku. Běžela 33. minuta, když se po našem nedůrazu ve středu pole dostal k míči R. Keprt, prošel do našeho pokutového území, přihrál Šíblovi, který přesnou střelou zvýšil na 2:0 pro domácí. O něco později to zkoušel z přímého kopu Siegl, ale jeho tečovaná střela pořádně protáhla brankáře domácích, který ji vyrazil na roh. Po dalším rohu Švancary hlavičkoval nad branku domácích Mikšovský. Ke konci první půle ještě zahrával přímý kop Švancara, ale jeho střela olízla pouze břevno domácí branky. Do kabin se tedy šlo za, pro nás, velmi nepříznivého stavu.

V druhé půli jsme chtěli být více aktivní, zlepšit mezihru a vytvořit si více brankových příležitostí a následně je proměnit. Do druhého poločasu nahradil Martina Kučeru Radek Randula. Hned v samotném úvodu jsme udělali v pokutovém území domácích pořádný závar, ale Maška ani Kasálek na míč jen těsně nedosáhli. Z přímého kopu to znovu zkoušel Siegl, ale jeho střela šla pouze do zdi. Do dalšího úniku vybídl Švancara Hegera, ale jeho zakončení šlo těsně mimo. O chvíli později, znovu po rohovém kopu, jsme opět rozehráli pořádný kolotoč v šestnáctce domácích, ale Zachovi, Hegerovi ani Friedovi se míč do branky dopravit nepodařilo. Po akci Švancary a jeho centru hlavičkoval Fried, jeho pokus ale olíznul břevno branky domácích. Přímý kop znovu zahrával Siegl, jenže jeho střela šla mimo branku domácích. V 68. minutě se po špatném výkopu domácích dostal k odraženému míči Švancara, přihrál Kasálkovi, ten udělal kličku obránci, technickou střelou přehodil brankáře domácích a snížil na 2:1. Domácí se nevzdávali a zlobili nás rychlými kontry, ale dařilo se nám je úspěšně bránit. Krásnou přihrávkou oslovil Zach Mikšovského, ale jeho střelu gólman domácích vyrazil. V 81. minutě zahrával přímý kop ve středu hřiště Švancara, jeho dalekonosný centr si srazil do vlastní branky domácí kapitán Zouhar V. starší a bylo srovnáno na 2:2. Hned za malou chvilku se po přihrávce Zacha ocitl ve skvělé příležitosti Mikšovský, ale jeho střelu reflexivním zákrokem zlikvidoval domácí brankář Piňos. V 84. minutě vystřídal autora dvou gólových přihrávek Petra Švancaru Lukáš Mareš. Domácí odpověděli šancí Šíbla, jeho střela ale mířila těsně mimo naši branku. V 88. minutě nahradil zraněného Petra Mikšovského Kamil Němec. Běžela 89. minuta, když Zach vybojoval míč, ve středu hřiště našel na pravé straně Frieda, který technickou střelou podél brankáře strhl vítězství na naši stranu - 2:3. Domácí po tomto KO popadali na trávník, jakoby nechtěli věřit tomuto našemu dokonalému obratu. Závěr utkání se blížil a my si za vynikající výkon, zejména ve druhém poločasu, připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin (46. min. Randula Radek), Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Fried David, Heger Tomáš, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr (84. min Mareš Lukáš), Mikšovský Petr (88. min Němec Kamil).

 

ŽK:         30. minuta Siegl Patrik (faul)

56. minuta Švancara Petr (protesty)

                                                    

                                                    STATISTIKA TJ VILÉMOVICE                                                                                             

                                  GÓLY                                                                         PŘIHRÁVKY

 

68. minuta          Kasálek Martin                                                                 Švancara Petr

81. minuta          Zouhar Vojtěch st. (vlastní)                                              Švancara Petr

89. minuta          Fried David                                                                       Zach Vojtěch