SK SLATINA - TJ VILÉMOVICE 2 : 3 (0 : 2)

22.08.2022 10:08

 

V neděli 21.8.2022 jsme odjížděli k dalšímu utkání 1. A třídy do Slatiny, a i když jsme očekávali těžký zápas, chtěli jsme po úvodní porážce bodovat. Ze zdravotních důvodů chyběl Radek Randula a Tomáš Jarůšek, kvůli pracovním povinnostem nemohl do utkání zasáhnout Tomáš Polách mladší. Také nám chyběl Lukáš Mareš, který odešel na vratný přestup do Řečkovic. Přejme mu, ať se mu v novém působišti daří. Naopak už mohli nastoupit minule chybějící Marek Pernica, Tomáš Heger a uzdravení Jan Kubín a David Fried.

Utkání začalo lépe pro nás, když hned v 1. minutě, geniální přihrávkou, Zach prostrčil míč na Polácha staršího, který technickou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 0:1 a zaznamenal náš první gól v 1. A třídě. O chvíli později Polách starší neméně geniální přihrávkou vybídl do úniku Zacha, který ale gólmana domácích nepřelstil. Přihrávku Chaloupky ještě sklepl Fried k Pernicovi, ale ten zakončil těsně mimo branku domácích. Běžela 10. minuta, když Polách starší přesnou přihrávkou našel Frieda, který obešel i brankáře a do odkryté branky zvýšil náš náskok na 0:2. V další akci Školař přesným pasem našel Chaloupku, ale jeho technická střela šla nad domácí branku. O chvilku později to zkoušel po centru Chaloupky Pernica, ale neuspěl. Z přímého kopu to zkoušel Polách starší, ale gólman domácích jeho pokus vyrazil na roh. Domácí odpověděli dvěma úniky Michalce, jeho střely ale vždy vyrazil konečky prstů brankář Hlaváček. Siegl dlouhým pasem našel rozběhnutého Crhonka, kterého při průniku do šestnáctky bohužel domácí obránci vytlačili až za brankovou čáru. V samotném závěru, po rohu Polácha staršího, střílel nebezpečně Kasálek, jeho pokus byl zablokován, ale k odraženému míči se dostal Crhonek, kteréhu střelu gólman domácích vyrazil do bezpečí. První půle tedy skončila lépe pro nás.

Druhá půle začala šancemi domácích. Jednu z nich jim zablokoval Maška a v té druhé, po rychlé souhře na levé straně hřiště, stříleli jen těsně mimo branku. O chvíli později, po centru Polácha staršího dopravil míč do branky Pernica, ale gól nebyl k naší smůle, pro údajné hraní rukou uznán. Nebezpečně střílel Fried, ale gólman domácích byl na místě. V 62. minutě nahradil Tomáše Crhonka Tomáš Heger, a právě po faulu na něj, jsme zahrávali přímý kop, když Kasálek přistrčil míč Poláchovi a jeho střelu vyrazil brankář domácích na roh. Nebezpečnou střelu vyslal na domácí branku Chaloupka, ale gólman domácích byl na místě. Domácí se ocitli v dobré šanci, ale ani patička Valenty Hlaváčka nepřekvapila. V 71. minutě vystřídal Davida Frieda Dominik Dinga. V 77. minutě se, po našem nedorozumění, dostali domácí do našeho pokutového území, a právě ve snaze odehrát míč do bezpečí si ho nešťastně srazil do vlastní branky Siegl, a tím se stav snížil na 1:2. Běžela 78. minuta, když domácí, po nedorozumění ve středu naši obrany po rychlé akci a střele Michalce srovnali stav na 2:2. I po takovémto rychlém srovnání jsme nerezignovali a dál jsme chtěli dobře rozehrané utkání dotáhnout do vítězného konce. Po centru Chaloupky a střele Hegera se k míči dostal Pernica, ale jeho pohotovou střelu z otočky zneškodnil domácí brankář. Běžela 84. minuta, když po faulu na Hegera zahrával přímý kop Polách starší, na jeho centr si naběhl Siegl, lehce míč hlavou tečoval do branky a strhl stav zápasu opět na naši stranu - 2:3. Po centru Pernici to zkoušel hlavou Dinga, ale brankář domácích mu jeho pokus chytil. V samotném závěru nahradil Marka Pernicu Martin Kučera. Konec zápasu se blížil a my si připsali premiérové a zasloužené vítězství v 1. A třídě.

  

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Chaloupka Matěj, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Školař Ondřej, Fried David (71. min Dinga Dominik), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Polách Tomáš st., Crhonek Tomáš (62. min Heger Tomáš), Pernica Marek (90. min. Kučera Martin).

 

PŘIPRAVENI: Maška David, Kubín Jan. 

 

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

 

          GÓLY                             PŘIHRÁVKY

 

1. minuta Polách                   Tomáš st. Zach Vojtěch

10. minuta Fried David          Polách Tomáš st.

84. minuta Siegl Patrik          Polách Tomáš st.