SK SLATINA - TJ VILÉMOVICE 1 : 1 ( 1:1 )

29.08.2023 10:30

 

V sobotu 26. 9. 2023 jsme k dalšímu pokračování 1. A třídy odjížděli do Slatiny a chtěli navázat dobrým výkonem na první dva zápasy. Ze zdravotních důvodů chyběli Martin Kasálek, Tomáš Jarůšek, Marek Pernica, David Fried a také nově Adam Pernica. Z rodinných důvodů nemohl Matěj Chaloupka. Naopak již mohl nastoupit Lukáš Mareš. Absencí na toto utkání bylo příliš mnoho a narychlo jsme tak museli využít služeb našeho bývalého hráče Miroslava Grosse.

Zápas začal lépe pro domácí, kteří se dostali ke dvěma velmi nebezpečným střelám, ale obě šly nad naši branku. O chvilku později zlikvidoval domácím nebezpečnou střelu pohotovým zákrokem brankář Hlaváček. My jsme se k první šanci dostali po střele Crhonka, ale jeho pokus šel mimo domácí branku. V 18. minutě domácí udělali v našem pokutovém území pořádný závar. Míči v cestě do branky jednou zabránil reflexivním zákrokem brankář Hlaváček, podruhé mu v cestě do branky zabránil tělem kapitán Maška. Nakonec ale míč do branky dopravil Kočica a poslal domácí do vedení - 1:0. Domácí tu byli v další šanci, ale střela Gottvalda šla těsně mimo. Domácí byli v těchto fázích utkání aktivnější a nám se hra nedařila tak, jak bychom si představovali. Ale s přibývajícím časem jsme se přece jenom více dostávali k soupeřově šestnáctce. V 37. minutě nahradil Václava Koutného Miroslav Gross. Ve 42. minutě vybojoval Havel míč ve středu hřiště, přihrál jej do běhu Sedlákovi, který svojí střelou orazítkoval pouze tyč, ale dobíhající Gross tvrdou přízemní střelou překonal domácího brankáře a srovnal na 1:1. O chvíli později střílel mimo Sedlák. V samotném závěru prvního poločasu, po rohu Hegera a lehké teči Crhonka, míč jen tak prolétl pokutovým územím domácích, ale do branky se nám ho dopravit nepodařilo. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá půle začala opět akcemi domácích, ale my jsme jim úspěšně bránili. Domácí hrozili i ze standardních situací, ale i ty se nám dařilo bránit. My jsme odpověděli dlouhým nákopem Siegla, který našel rozběhnutého Hegera, jenže jeho centr k naší smůle nenašel adresáta. Krásnou přihrávkou našel Heger Crhonka, který ale nezakončil tak, jak si asi představoval. Znovu se dostali do šancí domácí, ale některé střely šly mimo branku, nebo je zneškodnil gólman Hlaváček. V 77. minutě vystřídal zraněného Ondřeje Školaře Lukáš Mareš. O chvilku později právě Mareš přihrál do dobré příležitosti Crhonkovi, ale tomu míč v poslední chvíli odkopli domácí obránci. Běžela 85. minuta, když domácí zahrávali přímý kop, ale naše zeď míč zastavila. Na konec zápasu se snažili domácí ještě větším tlakem o vítězství, ale už se jim to nepodařilo, a tak jsme si nakonec odvezli cenný bod. Hráči si zaslouží dík za to, jak k utkáním v prvních třech kolech přistoupili, a i v okleštěné sestavě za velikého horka, kdy nešlo sestavu protočit, jsme tato utkání zvládli.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Školař Ondřej (77. min. Mareš Lukáš), Koutný Václav (37. min. Gross Miroslav), Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš, Sedlák Richard

 

ŽK: 81. minuta Maška Josef (faul)

       85. minuta Heger Tomáš (faul)

       88. minuta Zach Vojtěch (faul)

       90. minuta Havel Jan (faul)

 

                 STATISTIKA   TJ   VILÉMOVICE

             GÓLY                                         PŘIHRÁVKY 

36. minuta Miroslav Gross                      Sedlák Richard