SK ŠLAPANICE - TJ VILÉMOVICE 4 : 0 ( 1 : 0 )

05.09.2022 13:43

 

V sobotu 3.9.2022 jsme v dalším pokračování 1. A třídy odjížděli na hřiště do Šlapanic a chtěli jsme předvést dobrý výkon a odvézt nějaký ten bod. Ze zdravotních důvodů jsme nemohli počítat s Tomášem Jarůškem, z rodinných důvodů chyběli Ondřej Školař a Matěj Chaloupka. Kvůli pracovním povinnostem chyběli Patrik Siegl, Tomáš Polách starší, a Tomáš Polách mladší. Naopak již mohl nastoupit Radek Randula. Na výpomoc k nám na tento zápas přišel z TJ ostrov u Macochy zkušený Miroslav Gross, který u nás již dříve působil.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a hra se odehrávala spíše mezi oběma šestnáctkami, nicméně v první příležitosti jsme se ocitli my, ale Crhonek mířil těsně vedle domácí branky. Domácí, v první své šanci, vhodný okamžik ke střelbě prováhali. O chvíli později se po naší dobré akci dostal ke střele Crhonek, ale jeho pokus orazítkoval tyč domácí branky. Běžela 23. minuta, když domácí zahrávali přímý kop. Na centrovaný míč si naskočil domácí Havránek a tečovanou hlavičkou otevřel skóre zápasu - 1:0. V další šanci domácích se ocitl Sigmund, ale včasným obranným zákrokem jeho pokus zablokoval Zach. My jsme se snažili o vyrovnání a měli i územní převahu, ale chyběl nám moment překvapení a naše snahy skončili vždy na hranici pokutového území domácích. V dobrém náběhu se mezi dvěma obránci ocitl Kubín, ale jeho přihrávku zablokovali domácí obránci. V dalším průběhu zápasu jsme dvěma rohy Hegera udělali v pokutovém území domácích závar, ale naše pokusy skončili buď za brankou nebo byli zablokovány. Ani dlouhý aut Hegera, který proskočil pokutovým územím domácích se nám do branky dopravit nepovedlo. V samotném závěru první půle zahrávali domácí z nebezpečné vzdálenosti přímý kop, ale Haváček parádním zákrokem vytěsnil jejich střelu na roh. Po první půli jsme tedy prohrávali jednobrankovým rozdílem.

Do druhé půle nahradil Jana Kubína Miroslav Gross. Ve druhé půli jsme chtěli zvrátit nepříznivý vývoj zápasu, ale rohy Hegera a zakončení Mašky a Pernici domácí obránci odrazili do bezpečí. Běžela 57. minuta, když domácí využili naší špatné rozehrávky a na konci jejich rychlé akce byla tečovaná střela P. Piáka, která upravila stav na 2:0. My jsme odpověděli centrem Grosse, na který nikdo z našich nedosáhl. Svým důrazem vybojoval míč Crhonek, jenž přihrál Grossovi, ale jeho pokus šel nad branku domácích. Do další šance přihrál Pernica Crhonkovi, jeho střelu však k naší smůle zablokovali domácí obránci. V 67. minutě vystřídal Dominik Dinga Davida Frieda. O chvíli později Pernica našel přesnou přihrávkou Grosse, ale jeho zblokovaná střela skončila na tyči a poté ji domácí odkopli do bezpečí. Běžela 81. minuta, když domácí zahrávali přímý kop, míč si postavil Havránek, jehož technická střela přes zeď zapadla přesně k pravé tyči naší branky, a tak zvýšil na 3: 0. V 88. minutě se znovu, po našem nedorozumnění, dostali domácí lacino k míči, první pokus sice Hlaváček včasným vyběhnutím vyrazil, ale na dorážku Kalvody již nedosáhl, a ten tak mohl upravit na konečných 4:0. V samotném závěru šel ještě pokus Hegera do boční sítě. I když utkání bylo herně vyrovnané, domácí byli dnes lepší v proměňování šancí, a tak se nakonec z vítězství radovali oni.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Randula Radek, Maška Josef "K", Kasálek Martin, Kubín Jan (46. min. Gross Miroslav), Kučera Martin, Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Fried David (67.min. Dinga Dominik), Crhonek Tomáš, Pernica Marek. 

 

PŘIPRAVENI: Maška David                                                                                                                                                                                                      ŽK : 86. minuta - Randula Radek  (faul)