SK BABICE NAD SVITAVOU - TJ VILÉMOVICE 4 : 1 ( 1 : 0 )

21.10.2021 12:19

 

K dalšímu utkání naší soutěže jsme odjížděli v sobotu 16.10.2021 do Babic v silně okleštěné sestavě, protože nám chybělo šest hráčů. Z pracovních důvodů chyběli Radek Randula a Petr Mikšovský. Tomáš Polách chyběl kvůli trenérským povinnostem, David Fried a Marek Pernica kvůli nemoci a také Tomáš Heger, který je dlouhodobě zraněný. Tým Babic se v aktuálním ročníku pohybuje v horních patrech tabulky, a tak jsme očekávali velmi těžký zápas.

Začátek zápasu byl opatrný, ale v první šanci jsme se objevili my, když po rohu hlavičkoval Siegl nad branku domácích. Nebezpečně pálil také Zach, jenže jeho střela šla také mimo branku. Domácí se dostali do velmi dobré šance po úniku Kučery, ale jeho pokus odvážným zákrokem lapil gólman Hlaváček. Ve 12. minutě se po našem drobném zaváhání dostali k míči domácí a poslední u míče byl Kučera, který dopravil míč do naší branky a otevřel skóre utkání - 1:0. Krátce po vstřelení branky se v náběhu ocitl domácí Ondrášek, ale neuspěl. Za nás, po akcích Švancary, nebezpečně pálil Zach a Jarůšek. Domácí se ocitli v dobré pozici zásluhou Beránka, ale ten střílel těsně mimo. V těchto fázích zápasu domácí pozorně bránili, vycházeli ze zajištěné obrany a hrozili nebezpečnými rychlými protiútoky. Nám se hra nedařila tak, jsme byli zvyklí v předchozích zápasech. Dobrou střelu předvedl Jarůšek, ale gólmana domácích nepřekonal. V samotném závěru první půle ještě střílel nad branku Švancara. Poločas tedy lépe vyzněl pro domácí.

Druhá půle začala lépe pro domácí, když ve 48. minutě, po rohu a následném závaru, míč poslal do naší branky Kučera a zvýšil na 2:0. Běžela 52. minuta a po našem nedůrazu se dostali domácí k míči a po rychlé akci ho do naší sítě dorazil znovu Kučera a dal už na 3:0. Vzápětí pálil nad znovu domácí Kučera. Po takovém KO jsme jen těžko zvedali hlavu, ale přesto jsme se pokoušeli nepříznivý stav otočit. Nebezpečně střílel Kasálek a po akci Mareše Chaloupka. Mareš se protáhl, po akci Jarůška, do pokutového území domácích a zblízka trefil tyč domácí branky. Jarůšek přihrával do pokutového území, ale ani Mareš, ani Švancara na míč nedosáhli. O chvíli později Kasálek našel Mareše, ten přihrál Jarůškovi, jehož střelu brankář domácích vyrazil. Odražený míč se dostal ke Švancarovi, ale i jeho střela byla vytěsněna. Domácí, po jedné ze svých rychle rozehraných akcí, stříleli těsně nad naši branku. V 87. minutě Chaloupka sklepl dlouhý nákop na Martina Kučeru, který parádní střelou z hranice pokutového území vymetl pravý horní roh branky domácích a snížil na 3:1. Běžela 89. minuta a domácí zahrávali přímý kop na pravé straně hřiště, centrovaný míč prolétl naším pokutovým územím až k domácímu Kučerovi, který tečovanou hlavičkou dopravil míč do naší branky a navýšil na konečných 4:1. V tomto zápase nás domácí předčili hlavně v proměňování šancí a tak zaslouženě vyhráli.
 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Chaloupka Matěj, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Mareš Lukáš, Kasálek Martin, Kučera Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš. 

 

                                    STATISTIKA    TJ  VILÉMOVICE

                              GÓLY                                         PŘIHRÁVKY

                    87. min Kučera Martin                      Chaloupka Matěj

                    ŽK: 87 .minuta Duchovný Robin (faul)