Ráječko "B" - TJ Vilémovice 1 : 4 ( 1:2)

22.05.2012 13:25

V sobotu jsme zavítali na hřiště předposledního mužstva tabulky Ráječka "B". Věděli jsme, že domácí mají jednu z posledních šancí zabodovat a tím oživit naději k záchraně. Navíc s námi neodjel z osobních důvodů Lumír Eliáš a na lavičce náhradníků jsme měli pouze dva hráče a to paradoxně nejstaršího a nejmladšího kmenového hráče TJ Vilémovic.

     Na dobře připraveném hřišti jsme hned ze začátku zatlačili domácí do obraného bloku a snažili se rozhodnout utkání. Částečně se nám to podařilo už v 7.min., kdy po krásném centru Ondry Sedlaříka do pokutového území, tvrdou umístěnou střelou nedal domácímu gólmanovi šanci druhý Ondra a to Školař  0:1. Neustále jsme se tlačili před domácí bránu, ale chybělo nám přesné zakončení a navíc  jsme nehráli to, co jsme si říkali v kabinách před utkáním tj. hrát po zemi na jeden dotek a využívat celé šířky hřiště. Naše přihrávky nenacházely spoluhráče a tak jsme se přizpůsobili domácím a míče jenom nakopávali. I tak se dostal do šance Peťa Mikšovský, který po nakrátko rozehraném rohu s bráchem Michalem, trefuje z hranice pokutového území, břevno domácí branky. Ve 26.min. dostává Peťa Mikšovský po faulu žlutou kartu. Po ojedinělém protiútoku domácích a centru do našeho vápna nám v 30.min., zcela nekrytý domácí útočník, vsítil hlavou vyrovnávací branku 1:1. Tato hrubá chyba našich obránců nás alespoň částečně nakopla. Ve 40min. po autovém vhazování a po dravém průniku do vápna byl faulován Michal Mikšovský a rozhodčímu nezbývalo nic jiného než nařídit penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavil Peťa Mikšovský a zavěsil 1:2. Do konce poločasu chyběla minuta, když po likvidačním faulu domácího hráče na našeho pronikajícího Ondry Školaře, tento neudržel nervy a po oplácení byl vyloučen. Je otázkou, proč za hrubý faul nebyl vyloučen také domácí hráč a byl potrestát pouze žlutou kartou.  

     Do šaten jsme šli sice s jednobrankovým náskokem, ale s myšlenkou, že celou druhou půli budeme hrát o deseti. Po delší době musel trenér o přestávce zvýšit hlas, vyříkali jsme si chyby, kterých jsme se v první půli dopouštěli a s jasným cílem zisku třech bodů jsme vyběhli na trávník, tento těžký úkol splnit. Hned ve 46.min. vystřídal Peťu Mikšovského, Stańa Skalický. Ze začátku druhé půle domácí hru vyrovnali, ale do žádné velké šance jsme je nepustili. Hráli jsme v deseti za velkého horka, ale naši hráči bojovali, jako o život. V 70.min. po rohu Ondry Sedlaříka, minul těsně bránu Michal Mikšovský. V 79.min. byl za svoji nesmírnou bojovnost odměněn svoji první brankou za "A" mužstvo, náš benjamínek, Staňa Skalický. Po dlouhém nákopu míče Jirkou Fialem dotíral na domácího golmana, který míč v souboji ztratil a Staňa poslal míč do prázdné branky 1:3. Naši výhru jsme korunovali v 84.min. kdy svůj neohrožený průnik až před brankáře zakončoval Peťa Flek, kterému brankář jeho střelu ještě vyrazil, ale na dorážku Ondry Sedlaříka již byl krátký 1:4. Utkání se už dohrávalo v klidu a nic zajímavého se již nestalo.

      S předvedenou hrou jsme určitě nebyli spokojeni, ale za bojovnost (zejména v druhém poločase, kdy jsme hráli v deseti) jsme si zisk třech bodů určitě zasloužili.

      Jak jsme nastoupili:       J.Urbánek -     J.Stupka, L.Vašíček, J.Fiala, M.Urbánek,     -  M.Kučera, P.Flek - O.Sedlařík, M.Mikšovský ( 87.min.                                                                                      M.Kučera) -    P.Mikšovský ( 46.min. S.Skalický)

      ŽK - P.Mikšovský          ČK -  O.Školař

      Branky:  O.Školař, P.Mikšovský, S.Skalický a O.Sedlařík.

    V tabulce jsme stále na třetím místě, ale poněvadž oba soupeři před námi nebodovali naplno, snížili jsme náskok Lipůvky na 5bodů a  Kotvrdovice jsme bodově dotáhli. Další soupeř o druhé místo Ostrov vyhrál jednoznačně v Lysicích a zrácí na nás pouhé dva body.

     Již tuto neděli hrajeme na domácím hřišti s nebezpečným soupeřem z Vavřinče, který porazil v neděli Lipůvku 4:3. Přijďte nás povzbudit v boji o velice důležité tři body.