FK ZBRASLAV - TJ VILÉMOVICE 0 : 2 ( 0 : 0)

08.11.2022 12:45

V sobotu 5.11.2022 jsme v posledním utkání podzimní části 1.A třídy odjížděli do Zbraslavi kde nás čekal další těžký zápas o velmi důležité body v tabulce. Nemohli jsme počítat se zraněnými Markem Pernicou, Martinem Kasálkem, Tomášem Fialkou a Tomášem Poláchem mladším. Kvůli nemoci chyběl Martin Kučera. Pracovní povinnosti měl Radek Randula.

Úvod zápasu lépe vyšel nám, když se ve velmi dobré pozici ocitl Crhonek, ale míč si nezpracoval tak dobře, aby mohl lépe zakončit. Domácí zahrozili rychlými náběhy Sítaře a Víta, ale podařilo se nám je ubránit a míč jsme odvrátili do bezpečí. V další šanci se znovu objevil po přihrávce Hegera Crhonek, ale domácí brankář jeho pokus vyrazil do bezpečí. Míč po centru Jarůška před dobíhajícím Crhonkem vyrazil domácí brankář. V další dobré pozici se objevil Crhonek, ale jeho střelu zneškodnil domácí brankář. Po akci Jarůška, Chaloupky a Crhonka, který se prokličkoval do pokutového území domácích, mu domácí míč odkopli na roh. Po rohu Hegera měl plné ruce práce domácí brankář, aby míč odklidil do bezpečí. Domácí odpověděli tečovanou střelou Sítaře, ale Hlaváček míč spolehlivě zneškodnil. Po akci Hegera a Crhonka se dral do šance Siegl, který byl v souboji v pokutovém území zastaven poněkud nešetrně, ale rozhodčí tento souboj jako nedovolený neviděl. V samotném závěru první půle si míč vyměnil s Crhonkem Jarůšek, ale jeho tečovanou střelu vyrazil brankář do bezpečí. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala přímým kopem Siegla, ale domácím se podařilo tuto situaci ubránit. O chvíli později se ke slovu dostali domácí, kteří hrozili dvěma velmi povedenými střelami. Jedna šla nad branku a druhou lapil brankář Hlaváček. My jsme odpověděli střelou Siegla, ale brankář jeho pokus chytil. Ke slovu se dostali i domácí, ale střelu Sítaře zneškodnil strážce branky Hlaváček. V 57. minutě nahradil Dominika Dingu Tomáš Polách starší. O chvíli později, po akci Polácha staršího a Crhonka, dopravil do domácí sítě míč Jarůšek, jenže k naší smůle to bylo z ofsajdu. Po rohu domácích a následném hlavičkovém souboji se dostal k míči domácí Andrlík, ale ve velmi dobré pozici střílel nad naši branku. V 72. minutě, po rohu Polácha staršího, předskočil Crhonek domácího brankáře a hlavou sklepl míč do branky a poslal nás do vedení - 0:1. Domácí odpověděli závarem v našem pokutovém území, ale střelu Víta zablokoval obětavě kapitán J. Maška. O chvíli později Siegl přihrál Jarůškovi, ale jeho střela šla těsně mimo. Běžela 82. minuta, když Siegl vystihl špatnou rozehrávku domácích, míč přihrál Jarůškovi, který přízemní střelou k tyči zvýšil na 0:2. V 85. minutě domácí zahráli ve vlastní šestnáctce rukou a byla z toho penalta. Míč si postavil Jarůšek, ale jeho úmysl domácí brankář vystihl a míč chytil. Závěr zápasu se blížil a i když se odehrály akce jak na jedné straně tak na straně druhé, skóre se již nezměnilo, a my si po velmi dobrém a obětavém výkonu všech hráčů připsali velmi důležité vítězství.

V konečné tabulce po podzimní části jsme sice obsadili po třech vítězstvích, třech remízách a sedmi porážkách se ziskem 12 bodů dvanácté místo, ale nutno podotknout, že náš fotbalový projev nebyl špatný a zejména výkony z posledních dvou utkání jsou příslibem pro jarní část.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Školař Ondřej, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Siegl Patrik, Zach Vojtěch, Dinga Dominik (57. min Polách Tomáš starší), Heger Tomáš, Crhonek Tomáš, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVEN: Maška David

 

  ŽK: 55. minuta    Školař Ondřej (protesty)

 

                                                STATISTIKA      TJ      VILÉMOVICE    

 

                          GÓLY                                                              PŘIHRÁVKY

 

      72. minuta   Crhonek Tomáš                                      Polách Tomáš starší 

      82. minuta   Jarůšek Tomáš                                       Siegl Patrik