FK SOBĚŠICE - TJ VILÉMOVICE 1 : 2 ( 1:0 )

23.04.2024 13:21

 

V sobotu 20. dubna 2024 nás čekal v dalším venkovním zápase tým Soběšic, který jsme na jeho hřišti ještě neporazili, a tak jsme chtěli dnes tuto skutečnost změnit. Z rodinných důvodů chyběl Filip Hlaváček. Pracovní povinnosti měl Patrik Ševčík a také hrající trenér Patrik Siegl. Tudíž se koučování místo něj ujal Martin Kasálek. Do týmu se vrátili uzdravení David Fried a Vojtěch Zach, a minule chybějící Aleš Kořínek a Ivan Lacko.

V první vážnější akci utkání jsme se objevili my, ale na centr Hegera nikdo z našich nedosáhl a brankář domácích ho chytil do náruče. V 5. minutě se domácí dostali do šance, když několikrát tečovaná střela, nebo centr Švejdy zapadl do naší branky a znamenal vedení pro domácí - 1:0. My jsme odpověděli střelou Zacha, se kterou si poradil domácí brankář. Domací zahrozili střelou Novotného, ale s tou si poradil náš brankář Kořínek. Po akci Chaloupky a Crhonka jen těsně nedosáhl na míč Koutný. O chvíli později domácí zahrávali přímý kop, ale po menším závaru míč nakonec skončil mimo. V další šanci domácích, znovu po přímém kopu a následné hlavičce Švejdy, se blýskl parádním zákrokem brankář Kořínek a míč vyrazil na roh. Po následném rohovém kopu znovu měl plné ruce práce s hlavičkou Novotného Kořínek. Ve 32. minutě se po centru Havla dral do šance Crhonek, byl však faulován v pokutovém území domácích. Všichni zúčastnění očekávali penaltu, ale hlavní rozhodčí celou věc posoudil jinak a nechal zahrávat aut, kam míč mezi tím doputoval. V další penaltové situaci domácí hráč hrál v pokutovém území rukou. Ani tentokrát však hlavní rozhodčí žádné porušení pravidel neshledal. Jarůšek po akci Sedláka a Chaloupky přihrávkou hledal nabíhajícího Hegera, ale byla zablokována domácími obránci. Domací odpověděli nebezpečnou hlavičkou, se kterou si poradil pohotovým zákrokem brankář Kořínek. Běžela 40. minuta, když na krásný centr Koutného jen těsně nedosáhl nabíhající Sedlák. V samotném závěru první půle, po jedné z našich akcí, střílel Zach, ale brankář domácích míč vyrazil na roh. Také domácí měli ještě jednu šanci, ale i tu zneškodnil náš brankář. Po prvním poločase jsme tedy prohrávali jednobrankovým rozdílem.

Do druhého poločasu vystřídal Tomáše Hegera Michal Mlčoušek. V jejím úvodu jsme měli možnost zahrávat přímý kop, ale střela Lacka šla vedle branky domácích. Domácí zahrozili dvěma rychlými protiútoky. Ten první zblízka zakončil domácí Novotný střelou nad naši branku, ten druhý znovu Novotnému vytěsnil včasným vyběhnutím a reflexivním zákrokem brankář Kořínek. My jsme odpověděli akcí Havla, který přihrál do běhu Crhonkovi, ale brankář domácích mu možnost zakončit znemožnil. O chvíli později znovu Havel našel Crhonka, ten přihrál Mlčouškovi, ale jeho střela šla těsně vedle branky domácích. Domácí zahrozili šancí Novotného, ale jeho střela šla těsně vedle naší branky. Běžela 64. minuta, když Havel zahrál nakrátko roh na Lacka, který si míč posunul a křižnou střelou k tyči překonal domácího brankáře Kyzlinka a srovnal na 1:1. V 64. minutě ještě vystřídal Richarda Sedláka Martin Kučera. O minutu později byl vyloučen domácí Grošov, který za zbytečně ostrý zákrok obdržel druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. V další naší šanci se objevil Mlčoušek, ale neuspěl. Při jednom ze soubojů v našem pokutovém území domácí hráč při jednom ze soubojů upadl. Domácí hráči se dožadovali pokutového kopu, ale hlavní rozhodčí žádné porušení pravidel neviděl. Domácí zahrozili rychlým protiútokem, ale hlavičku Cambala vykopl v poslední chvíli do bezpečí Maška. V 75. minutě nahradil Tomáše Jarůška Marek Pernica. Střelou to zkoušel i Kučera, ale brankář domácích mu ji chytil. V 82. minutě vystřídal Tomáše Crhonka Martin Kasálek. V další naší šanci pouštěl právě Kasálek míč na Mlčouška, který ale se svou střelou neuspěl. Po akci Zacha se ke střele dostal znovu Mlčoušek, ale jeho střelu chytil domácí brankář. Běžela 91. minuta, když Koutný našel přesnou přihrávkou na hranici pokutového území Kasálka, který si míč připravil na levačku a parádní přízemní střelou k tyči otočil stav zápasu v náš prospěch a dal na konečných 1:2. Závěr zápasu se již blížil a my si po bojovném výkonu, zejména ve druhé půli, připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Chaloupka Matěj, Lacko Ivan, Maška Josef "K", Koutný Václav, Heger Tomáš (46. min Mlčoušek Michal), Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš (82. min Kasálek Martin), Sedlák Richard (64. min. Kučera Martin), Jarůšek Tomáš (75. min Pernica Marek)

 

PŘIPRAVEN: Fried David

 

ŽK: 18. minuta Maška Josef (faul)

       23. minuta Zach Vojtěch (faul)

       41. minuta Lacko Ivan (faul)

       80. minuta Pernica Marek (faul)

 

 

               STATISTIKA TJ VILÉMOVICE 

 

GÓLY                              PŘIHRÁVKY

         

64. minuta    Lacko Ivan                       Havel Jan 

91. minuta    Kasálek Martin                 Koutný Václav