FK RÁJEC-JESTŔEBÍ - TJ VILÉMOVICE 3 : 5 ( 3 : 3 )

14.09.2021 12:02

 

V neděli 12.8.2021 nás nečekal na venkovním hřišti vůbec lehký soupeř. Odjížděli jsem totiž do Rájce, tradičního účastníka krajských soutěží, který je doma tradičně velmi silný a nebezpečný. Nemohli jsme počítat se zraněným Tomášem Poláchem a také s Matějem Chaloupkou, který byl na dovolené. Naopak se již k týmu připojili Marek Pernica a Radek Randula. 

Zápas začali lépe domácí, když první rychlý protiútok zmařil včasným výběhem brankář Hlaváček. V 6. minutě již domácí poprvé udeřili rychlým náběhem Nečase, který přihrál Macháčkovi a ten, střelou podél našeho brankáře, otevřel skóre zápasu - 1:0. My jsme odpověděli šancí Jarůška po Hegerově přiklepnutí a akcí Švancary po přihrávce Zacha, ale neuspěli jsme. Domácí zase po rychlém protiútoku předvedli v našem pokutovém území pořádný závar a až obětavý zásah obránce Duchovného zabránil míči v cestě do branky. V 15. minutě po další rychlé akci domácích přeloboval Macháček našeho gólmana a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0. My jsme se snažili nepříznivý vývoj zápasu otočit. V šanci se ocitl po přihrávce Švancary Heger, ale zakončil vedle branky. Běžela 25. minuta, Maška vyvezl míč z naší půle, přihrál do běhu Zachovi, ten si míč zpracoval a vystřelil k tyči domácí branky, kde Jarůšek před dotírajícími obránci míč doklepl do branky a snížil na 2:1. Ve 27. minutě se po našem rohu dostal k odraženému míči Švancara, nacentroval do pokutového území domácích, kde kapitán Maška hlavičkou přehodil brankáře a srovnal na 2:2. O tři minuty později jsme na pravé straně hřiště, po faulu na Jarůška, měli možnost zahrávat přímý kop. Míč si postavil Kasálek, který tvrdou přízemní střelou propálil domácího brankáře a poslal nás do vedení - 3:2. Po vstřeleném gólu jsme museli poprvé sáhnout do sestavy, když zraněného Duchovného nahradil Pernica. Ve 33. minutě domácí po rohovém kopu znovu srovnali, když se hlavou přesně trefil Trtílek a bylo to 3:3. V další naší šanci se po Kasálkově přímém kopu ocitl Kučera, ale hlavou mířil do břevna. Také akce Švancary s Kučerou ke gólu nevedla. O chvíli později měl možnost zahrávat skoro ze stejného místa přímý kop Kasálek, ale jeho parádní střela rozezvučela pouze spojnici tyče a břevna. Před koncem první půle se v dobré šanci objevili domácí, ale bez úspěchu. Pernicovi se také v šanci nevedlo a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. 

Druhá půle začala šancí Jarůška po přiklepnutí míče od Švancary, ale domácí brankář vyrazil střelu do bezpečí. Domácí, po velmi rychlé a povedené akci, orazítkovali břevno naší branky. V další akci se ocitl Švancara po přihrávce Kasálka, ale neuspěl. Domácí odpověděli povedenou střelou Pšikala, ale Hlaváček míč vyrazil do bezpečí. V 55. minutě nahradil Randula Kučeru, který byl v první půli blízko gólu, jeho hlavička šla, ale k naší smůle, pouze do břevna. Do dobré šance se dostal po přihrávce Kasálka Fried, jeho pokus ale zablokovali domácí obránci. Běžela 69. minuta, když právě Frieda nahradil Mikšovský. V 73. minutě Zach hodil aut na Hegera, který nacentroval do šestnáctky domácích, míč propadl mezi obránci k Mikšovskému, který nás přesnou přizemní střelou poslal do vedení - 3:4. O chvíli později se mohl Mikšovský znovu zapsat mezi střelce, ale tentokrát mu jeho pokus zablokovali domácí obránci. V další šanci Mikšovský dal míč do běhu Švancarovi, který našel Jarůška, jeho střelu ale vyrazil brankář domácích na roh. Běžela 83. minuta, když po rohovém kopu Kasálka Pernica, parádní hlavičkou k tyči, pojistil náš náskok na 3:5. Šance, které se odehrály ke konci utkání už na obou stranách ke změně skóre nevedly, a tak jsme si v tomto zajímavém dramatickém utkání připsali zasloužené vítězství, které nás udrželo na prvním místě tabulky 1.B třídy.

           

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin (55. min Randula Radek), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin (30. min Pernica Marek), Fried David (69. min Mikšovský Petr), Heger Tomáš, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVEN: Mareš Lukáš .

                          

STATISTIKA   -  TJ VILÉMOVICE

                            GÓLY                                                      PŘIHRÁVKY

 

             25. minuta  Jarůšek Tomáš                                   Zach Vojtěch

27. minuta  Maška Josef                                       Švancara Petr

30. minuta  Kasálek Martin                                   přímý kop

             73. minuta  Mikšovský Petr                                   Heger Tomáš 

             82. minuta  Pernica Marek                                    Kasálek Martin

 

  ŽK: 65. minuta Siegl Patrik (faul)

         71. minuta Zach Vojtěch (faul)