FK RÁJEC JESTŘEBÍ - TJ VILÉMOVICE 1 : 2 ( 0:1 )

16.08.2023 09:56

 

V neděli 13. 8. 2023 jsme se v úvodním kole 1. A třídy utkali na hřišti v Rájci s místním týmem, který se před sezonou ještě posílil a jako vždycky jsme očekávali těžký zápas. Do našeho mužstva před sezonou přišli Jan Havel z FK Bosonohy, Tomáš Crhonek z TJ Vysočany - Šošůvka a Adam Pernica z FK Blansko. Přejeme,  ať se jim u nás daří. Opačným směrem zamířili David Maška, Dominik Dinga do TJ Sloup, Radek Randula do TJ Ostrov u Macochy. Rovněž jim přejeme, ať se jim v nových klubech daří. Nám se bohužel nevyhýbala zranění, a tak dnes nemohli nastoupit Tomáš Jarůšek, Martin Kasálek a Marek Pernica. Z rodinných důvodů chyběl Lukáš Mareš.

Zápas začal za velkého horka a nesl se v opatrném duchu, jako by nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. Do první akce jsme se dostali my, když centr Hegera jen prosvištěl pokutovým územím domácích, ale bohužel nikdo z našich na něj nedosáhl. Domácí zahrozili přímým kopem Bednáře, ale ani oni na jeho centr nedosáhli. Běžela 16. minuta, když dlouhý nákop Siegla zpracoval Sedlák a poslal míč na rozběhnutého Crhonka, který běžel sám na brankáře domácích. Tomu udělal kličku a střelou do odkryté branky otevřel skóre zápasu - 1:0. Staronová posila oslavila svůj návrat do našeho mužstva krásnou fotbalovou akcí. O chvíli později si oba hráči spolupráci zopakovali, jenže tentokrát Crhonkovi jeho střelu domácí brankář pohotovým zákrokem vyrazil. V další šanci to zkoušel Sedlák, ale svou střelu nasměroval nad domácí branku. Domácí sice měli územní převahu, ale do brankových příležitostí se dostávali jen velmi zřídka. Naši kvalitní defenzivu ještě spolehlivými zákroky vyztužil brankář Hlaváček. Domácí tak ohrožovali naši branku z přímých, nebo rohových kopů. V 37. minutě musel hřiště opustit kvůli zdravotním problémům Tomáš  Crhonek a nahradil ho Martin Kučera. Střelami z dálky to zkoušel Pšikal nebo Bednář, ale mířili mimo naši branku. Po první půli jsme tedy drželi jednobrankový náskok.

Druhá půle začala náporem domácích, kteří chtěli zápas otočit ve svůj prospěch. My jsme však pozorně bránili a domácím jsme nedali ani centimetr prostoru zadarmo. V 55. minutě jsme trochu polevili v koncentraci, domácí toho využili, rozehráli rychlou akci, na jejímž konci byl Macháček, který míč dopravil do naší branky a srovnal na 1:1. O chvíli později zahrával přímý kop Bednář, na míč si naskočil Trtílek, ale hlavou mířil nad naši branku. Běžela 65. minuta, když míč ve středu hřiště vybojoval Havel, přihrál Zachovi, který prostrčil na Hegera, ten tečovanou střelou překonal domácího brankáře a poslal nás do vedení - 1:2. O chvíli později, po centru Sedláka, nasměroval Koutný svoji střelu pouze do břevna domácí branky. Domácí vystupňovali svůj tlak a snažili se o vyrovnání, ale naši dobře organizovanou defenzivu nepřekonali ani Pšikal, ani Macháček, ani Trtílek. V 86. minutě domácí dokonce dopravili míč do branky, ale gól nemohl platit, protože  byl docílen z ofsajdu. V posledních minutách to zkoušel skoro z poloviny hřiště Sedlák, ale jeho pokus šel těsně mimo branku. Běžela 90. minuta, když  Richarda Sedláka nahradil Ondřej Školař. Závěr tohoto dramatického a vyrovnaného zápasu se blížil a my si po výborném, taktickém a disciplinovaném výkonu připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Koutný Václav, Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš (37. min. Kučera Martin), Sedlák Richard (90. min Školař Ondřej).     

Připraven: Adam Pernica                                                                                                               

 

ŽK:     40. minuta Havel Jan (faul)

60. minuta Zach Vojtěch (faul)2

 

                           STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

GÓLY                                                           PŘIHRÁVKY 

16. minuta Crhonek                                        Sedlák Richard

65. minuta Heger                                           Zach Vojtěch