FK PODOLÍ U BRNA - TJ VILÉMOVICE 2 : 4 (0 : 0)

16.10.2020 09:32

 

V sobotu 10.10.2020 pokračovala 1.B třída dalšími zápasy a my odjeli na utkání do Podolí, kde jsme chtěli po nepovedeném utkání v Lelekovicích předvést dobrý výkon a získat nějaký ten bod.

Začátek utkání začal lépe pro nás a již v úvodních minutách vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku Jarůšek. V další akci rozehrál míč Kasálek na Švancaru, ten našel Jarůška, ale jeho pokus šel jen těsně mimo branku domácích. Po našem rohovém kopu jsme vytvořili v pokutovém území domácích pořádný závar. Poslední u míče se nakonec ocitl Pernica, ale svou dělovkou trefil pouze záda našeho kapitána J. Mašky. Další rychlou akci rozehrál na levé straně hřiště Švancara, nacentroval před domácí branku Kučerovi, ale tomu se ani nadvakrát míč za záda domácího brankáře dopravit nepodařilo. Po dalším rohu jsme znovu vyvolali v šestnáctce domácích pořádný zmatek, ale Mikšovskému jeho pokus lapil domácí gólman. Míč do branky dopravil sice po chytré akci Pernica, ale gól nebyl uznán, protože na hrací ploše byly současně dva míče. Jarůšek krásnou střelou také překonal domácího brankáře, ale dle pomezního byl bohužel v ofsajdu. Domácí odpověděli střelou nad naši branku. Kasálek přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Hegera, ale jeho střelu vyrazil brankář domácích do bezpečí. Znovu nebezpečně pálil Jarůšek, bohužel nad. Po přihrávce Švancary se do šance znovu dostal Heger, ale střílel vedle. Ke konci první půle ještě zahrozili domácí z přímého kopu, ale neuspěli. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půli začali lépe domácí a hned v úvodních minutách se ocitli ve třech  šancích, v té první to byl Liolias. Ve druhé nebezpečně střílel F. Poláček. Třetí byla tvrdá střela Sýkory, kterou zlikvidoval spolehlivým zákrokem náš brankář Veselý. My jsme odpověděli akcí Kučery, ale nezakončil dobře. Švancara našel Mikšovského, ale ten také neuspěl. Ve středu pole se dostal k míči Heger, našel Jarůška, ten mu míč vrátil, ale střelu Hegera vyrazil brankář domácích na roh. Běžela 60. minuta, roh zahrával Heger, na něj si naběhl Siegl, míč ještě tečoval nešťastně domácí kapitán Knap a ten skončil v domácí brance, a my se ujali vedení 0:1. V 62. minutě Mikšovský našel Švancaru, který technickou střelou překonal brankáře domácích a navýšil skóre na 0:2. Běžela 65. minuta, Kasálek zahrával roh, našel Švancaru, ten přihrál Mikšovskému, který přesnou střelou dal už na 0:3. Domácí se ovšem nevzdávali a v 69. minutě snížil technickou střelou Liolias na 1:3. Po rohu domácích to byl znovu Liolias, který vypálil tvrdou střelu, ale Veselý parádním zákrokem jeho pokus zlikvidoval. Znovu to byli domácí, když po rohu hlavičkoval nad naši branku ve stoprocentní šanci P. Poláček. V 80. minutě vybojoval míč na naší polovině Zach, vyslal do úniku Švancaru, ten našel Jarůška, který přesnou střelou k tyči zvýšil na 1:4. O minutu později se domácím podařilo snížit, když míč do naší branky dopravil Liolias - 2:4. Závěr utkání jsme si již pohlídali a připsali si cenné vítězství.

 

SESTAVA: Veselý Zdeněk, Pernica Marek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Zach Vojtěch, Kučera Martin (87. min. Azbayar Azzaya), Heger Tomáš, Kasálek Martin, Mikšovský Petr (66. min. Mareš Lukáš), Švancara Petr, Jarůšek Tomáš. 

 

PŘIPRAVEN: Maška David.