FK PODOLÍ U BRNA - TJ VILÉMOVICE 1 : 3 ( 0 : 1 )

04.10.2021 15:00

 

V sobotu 2.10.2021 v dalším pokračovaní naší soutěže, jsme odjížděli do Podolí, kde nás čekalo utkání s těžkým soupeřem a tradičním účastníkem krajských soutěží, ale i tak jsme chtěli uspět a odvézt nějaký ten bod. Do zápasu nemohli naskočit zranění z posledního zápasu s Vysočany-Šošůvkou, Tomáš Heger a Petr Švancara, a pracovně zaneprázdněný Petr Mikšovský. U Tomáše Hegera je jasné, že na podzim se již na hřišti neobjeví.

Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu, ale přesto jsme to byli my, kdo se ocitl v první vážnější šanci zápasu, když nebezpečně střílel Siegl. Bohužel neuspěl. Ve 12. minutě Kučera, ve spolupráci se Zachem, vybojovali autové vhazování skoro u rohového praporku. Míč si vzal Siegl a vhodil jej až do pokutového území domácích, tam svedl hlavičkový souboj s domácími obránci Pernica, míč přizvedl až k brance domácích, kde  se ho snažil zachytit brankář, ale nepovedlo se mu to, a  zcela volný Fried ho tělem dopravil do branky a poslal nás do vedení - 0:1. Nutno podotknout, že to již byla Davidova pátá branka v sezoně, což je na devatenáctiletého mladíka skvělý výkon. Dál jsme pokračovali v aktivní hře, když nebezpečně střílel Zach. O chvíli později zahrával Polách roh, ale odražený míč poslal Fried nad branku domácích. Domácí se dostali ke slovu ve 30. minutě, ale jejich střela šla těsně mimo. V další akci Polácha jen těsně na míč nedosáhl Zach. Domácí to zkoušeli z přímého kopu, ale Mičko se svým pokusem úspěšný nebyl. Ve 39. minutě byl před pokutovým územím domácích faulován Jarůšek, přímý kop po nacvičeném signálu zahrávali Kasálek se Sieglem a Poláchem, ale střela posledně jmenovaného jen těsně minula domácí branku. Do kabin se tedy šlo za našeho těsného vedení.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení našich akcí. Z přímého kopu to zkoušel Kasálek, ale brankář vyrazil jeho střelu na roh. V rychlé akci, po pravé straně hřiště, Fried našel Jarůška, který přihrávkou hledal Pernicu, ale ten jen těsně nedosáhl na míč, aby trefil odkrytou část branky. Další šance jsme měli po rohových kopech, ale ani Siegl ani Maška při svých zakončeních neuspěli. Po těchto akcích se domácí snažili o vyrovnání a my až do 59. minuty odolávali. Potom se povedlo parádní střelou z přímého kopu domácímu Mičkovi trefit naši síť a bylo to 1:1. Po vyrovnávací brance Matěj Chaloupka nahradil Martina Kučeru. Dále se obě mužstva snažila překlopit stav utkání na svou stranu. Po rohovém kopu mířil Maška nad domácí branku. Ze dvou přímých kopů to zkoušel Polách, ale brankář domácích byl proti. Domácím zase v šanci zabránil včasným vyběhnutím brankář Hlaváček. V 73. minutě jsme zasáhli do sestavy podruhé, když Marka Pernicu vystřídal Radek Randula. V dobrých šancích se objevil Jarůšek, ale v obou případech po dobrých přihrávkách Frieda a Polácha střílel přízemní střelou těsně mimo branku domácích. V 87. minutě Polách zahrával rohový kop, Siegl šel do souboje s domácími obránci a Chaloupka hlavou poslal náš tým do vedení - 1:2. V nastaveném čase, konkrétně v 93. minutě ještě Chaloupka vystihl chybnou rozehrávku domácích a přesnou střelou k tyči z hranice pokutového území pečetil náš náskok na 1:3. Matěj je druhý z našich mladíků a svými prvními dvěma trefami v našem dresu rozhodl dnešní vyrovnané utkání v náš prospěch a my si připsali další důležité vítězství.

               

SESTAVA:    Hlaváček |Filip, Pernica Marek (73. min. Randula Radek), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kučera Martin (59. min Chaloupka Matěj), Polách Tomáš, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Fried David, Jarůšek Tomáš.
 

PŘIPRAVEN: Mareš Lukáš.

                                         STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE

GÓLY                                                            PŘIHRÁVKY

12. minuta Fried David                                          Pernica Marek

             87. minuta Chaloupka Matěj                                 Polách Tomáš 

             93. minuta Chaloupka                                           samostatná akce