FC Slovan Brno - TJ Vilémovice 1 : 1 ( 1:0 )

11.04.2023 12:58

SLOVAN   -   VILÉMOVICE   1 : 1  (1 : 0)


 

Na velikonoční sobotu 8.4.2023 jsme v dalším pokračování 1. A třídy odjížděli k velice důležitému utkání na Slovan Brno, kde jsme chtěli uhrát co nejlepší výsledek a odskočit v tabulce svému soupeři. Ze zdravotních důvodů chyběli Radek Randula a Tomáš Polách starší. Kvůli trenérským povinnostem nemohl přijet Martin Kasálek. Z rodinných důvodů chyběl Marek Pernica. Na druhou stranu uzdravený Ondřej Školař již mohl do utkání zasáhnout.

Začátek zápasu začal dvěma rohy domácích, ale větší nebezpečí z nich nehrozilo. My jsme odpověděli dlouhým nákopem Siegla, který hlavou prodloužil Jarůšek na Sedláka, ale ten nezakončil tak, jak si představoval, a tak větší nebezpečí pro branku domácích to nebylo. V další akci Sedlák přiklepl do strany Školařovi, ten přihrál Chaloupkovi, po jehož centru mířil Koutný hlavou mimo branku. Po přihrávce Sedláka mířil v dobré pozici Jarůšek také těsně mimo. Domácí se objevili ve dvou nebezpečných závarech, ale podařilo se nám je ubránit. Ve 25. minutě se podařilo Hegerovi dopravit míč do domácí branky, ale k naší smůle to bylo z ofsajdu. O chvíli později se dral do šance Heger, byl zastaven v šestnácte domácích, ale rozhodčí posoudil tento zákrok v mezích pravidel, a tak se hrálo dále. V další šanci se ocitl Jarůšek, ale jeho střelu gólman domácích chytil. Běžela 38. minuta, když po pravé straně hřiště unikl domácí Žák, který přihrávkou našel nabíhajícího Osolsoběho. Ten zblízka uklidil míč do naší branky a otevřel skóre utkání - 1:0. V posledních minutách měl dobrou šanci po rohu Hegera Školař, ale jeho střela šla mimo branku domácích. Domácí nás také před koncem poločasu ohrozili nebezpečnou střelou, která jen těsně minula levý horní roh naší branky. O poločasu tedy domácí drželi nejtěsnější náskok.

Druhá půle začala naším náporem a chtěli jsme vývoj zápasu zvrátit v náš prospěch. Do první šance se tlačil Koutný, ale na centr Hegera jen těsně nedosáhl. O chvíli později Koutný po rychlé akci nebezpečně centroval, ale jeho centr zablokovali domácí obránci. Dlouhý aut Koutného prodloužil Jarůšek jen k domácím obráncům, od nich se míč dostal až Zachovi, jehož střelu brankář domácích chytil. V 55. minutě Jarůšek postupoval sám na brankáře, ale ten jeho úmysl vystihl a šanci reflexivním zákrokem vyrazil do bezpečí. Domácí zahrozili dvěma akcemi, v té první stříleli těsně mimo naši branku a v té druhé vysoko nad. Krásný centr před branku vyslal Heger, ale k naší smůle ani Sedlák ani Jarůšek na míč jen těsně nedosáhli. V další šanci se po rohu Hegera objevil kapitán Maška, ale jeho pokus mu domácí obránci zablokovali. V 66. minutě zahrával dlouhý aut Koutný, míč ve skrumáži dopadl až před Siegla, který tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal stav na 1:1.  V 71. minutě byl, ve snaze o kličku poslednímu obránci Havláskovi, který za tento zákrok obdržel žlutou kartu, tvrdě faulován Sedlák. Přímý kop si vzal na starost Siegl, ale jeho tvrdá střela šla do zdi. Běžela 75. minuta, když Václava Koutného nahradil Martin Kučera. Největší šanci měli domácí v 79. minutě, když jejich střelu vyrazil pohotovým zákrokem náš brankář Hlaváček na tyč naší branky, odkud se nám míč podařilo uklidit do bezpečí. O chvíli později Siegl z přímého kopu mířil těsně nad domácí branku. Do zakončení se dostal i střídající Kučera, ale po závaru v pokutovém území domácích jeho pokus vyrazil domácí brankář. Do zakončení se po dalším závaru dostal i Sedlák, ale jeho pokus byl zablokován. V 90. minutě nahradil Ondřeje Školaře Dominik Dinga. V poslední naší akci mířil, po rohu Hegera, hlavou nad branku Kučera. Závěr zápasu se blížil, a tak se obě mužstva musela spokojit s remízou. Nás mohou mrzet nevyužité šance, které jsme měli zejména ve druhé půli. 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Školař Ondřej (90. min. Dinga Dominik), Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Koutný Václav (75. min. Kučera Martin), Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš. 

PŘIPRAVENI: Maška David, Mareš Lukáš.

              

                           STATISTIKA      TJ  VILÉMOVICE

GÓLY                                                PŘIHRÁVKY      

      66. minuta Siegl                                        Koutný Václav