FC MORAVSKÝ KRUMLOV - TJ VILÉMOVICE 5 : 2 ( 2:0 )

07.05.2024 15:10

 

V sobotu 4.5.2024 jsme v dalším pokračování soutěže odjížděli do Moravského Krumlova na hřiště aktuálně třetího týmu tabulky a po minulých úspěších jsme i dnes znovu chtěli uspět, i když jsme očekávali velmi těžké utkání. Z pracovních důvodů chyběl Aleš Kořínek, Patrik Ševčík, Tomáš Jarůšek a hrající trenér Patrik Siegl. Naopak, již mohl naskočit uzdravený Ivan Lacko a minule chybějící Marek Pernica. Koučování utkání se při nepřítomnosti Patrika Siegla ujal Martin Kasálek.

Zápas začal lépe pro domácí a hned ve 4. minutě, po centru Jackoviče, se prosadil hlavou Kocanda a otevřel skóre utkání - 1 :0. O chvíli později se domácí znovu dostali na dostřel naší branky a podařilo se jim míč znovu dopravit do naší branky, ale bylo to z ofsajdu, takže gól nemohl být uznán. Domácí hrozili svými nebezpečnými centry ze stran, které zakončovali zejména hlavou, ale podařilo se nám je ubránit. V naší velké šanci se, po chybě domácích, ocitl Sedlák, ale tváří v tvář gólmanovi domácích neuspěl. Nebezpečnou střelou se ukázal domácí Kocanda, ale jeho pokus brankář Hlaváček vyrazil na roh. Po rohu Hegera se do zakončení dostal Maška, ale hlavou mířil nad branku domácích. V dalším rohovém kopu domácích se k zakončení dostal Dvořáček, jenže jeho parádní hlavička orazítkovala naštěstí jen břevno naší branky. Běžela 36. minuta, když tvrdě vypálil Bogner. Jeho střelu brankář Hlaváček vyrazil, míč jsme však nedokázali odklidit do bezpečí a akce domácích pokračovala a Lacko ve snaze odkopnout míč ho nešťastně dal do branky a bylo to 2:0. My jsme se snažili do poločasu snížit, ale roh Hegera a následná hlavička Sedláka, která šla vedle, k tomu nevedla. Domácí se do konce první půle objevili v řadě šancí, ale podařilo se nám je ubránit. V té největší střílel Bogner nad naši branku. Po prvním poločase jsme museli dohánět dvoubrankové manko.

Do druhého poločasu jsme poslali čerstvé síly, když Tomáše Hegera vystřídal Martin Kučera a Richarda Sedláka vystřídal Václav Koutný.  V první šanci druhé půle se ocitl Bogner, ale střílel mimo. Běžela 51. minuta, když Mlčoušek našel přesnou přihrávkou rozběhnutého Crhonka, který byl v pokutovém území domácích zastaven v rozporu s pravidly, a byla z toho penalta, kterou přízemní střelou k tyči bezpečně proměnil Havel a snížil na 2:1. V 53. minutě zahrával dlouhý aut Koutný, ten prodloužil hlavou Kučera na Crhonka, který se nejlépe zorientoval před domácí brankou a pohotovou střelou srovnal stav zápasu na 2:2. Rázem bylo srovnáno a začínalo se od začátku. O chvíli později napřáhl Mlčoušek, ale jeho tvrdou střelu k tyči gólman domácích Šnepfenberg skvělým zákrokem vyrazil. Po akci Koutného a Mlčouška se do zakončení dral Crhonek, ale v tísni nezakončil tak, jak si představoval. Domácí se také nevzdávali. Nebezpečnou střelou se ukázal Vybíral, ale jeho pokus vyrazil náš brankář na roh. Po rohu domácích to znovu zkoušel Vybíral, ale v akrobatické pozici mířil vysoko nad branku. V 70. minutě, po naší chybě v rozehrávce, domácí rozehráli velice rychlou a povedenou kombinační akci a střílený centr z pravé strany dorazil do naší branky Stix a překlopil vedení znovu na stranu domácích - 3:2. Běžela 72. minuta, domácí zahrávali roh a odražený míč napálil nechytatelnou střelou k tyči znovu Stix a zvýšil už na 4:2. V 73. minutě vystřídal střelce naší první branky Jana Havla Marek Pernica. Běžela 78. minuta, když se do našeho pokutového území prokličkoval elitní kanonýr domácích Bogner a nechytatelnou střelou pod břevno dal už na 5:2. V 82. minutě vystřídal Michala Mlčouška Martin Kasálek. V další šanci domácích se znovu ocitl Bogner, ale tentokrát Hlaváčka nepřekonal. My jsme se snažili snížit nepříznivý stav, ale protiútok Kasálka a Pernici větší ohrožení branky nepřinesl. O chvíli později zahrával roh Koutný. Míč se točil do branky, kde ho vyrazil gólman domácích znovu ke Koutnému, který si míč narazil s Kasálkem, ale jeho střelu brankář domácích chytil. Domácí nás ještě pozlobili několika nebezpečnými akcemi, ale ke změně skóre to již nevedlo. Domácí si konec zápasu již pohlídali. V tomto zajímavém a dramatickém utkání byli lepším týmem a připsali si zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Filip Hlaváček, Fried David, Ivan Lacko, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Mlčoušek Michal (82. min. Kasálek Martin), Zach Vojtěch, Havel Jan (73. min Pernica Marek), Heger Tomáš (46. min. Kučera Martin), Crhonek Tomáš, Sedlák Richard (46. min. Koutný Václav) 

ŽK: 43. minuta Mlčoušek Michal (faul)

 

             STATISTIKA   TJ VILÉMOVICE 

GÓLY                                                 PŘIHRÁVKY

51. minuta Havel Jan                         pokutový kop (faul na Tomáše Crhonka)

53. minuta Crhonek Tomáš               Kučera Martin