FC IVANČICE - TJ VILÉMOVICE 3 : 0 (1:0)

22.05.2024 10:38

 

V neděli 19. května 2024 jsme v dalším pokračování 1. A třídy odjížděli k těžkému utkání do Ivančic, ale i tak jsme chtěli domácí potrápit a případně odvézt nějaký ten bod. Ze zdravotních důvodů chyběl Richard Sedlák. Z pracovních důvodů nebyli přítomni Tomáš Jarůšek a Patrik Ševčík z rodinných zase Tomáš Crhonek a Filip Hlaváček. Naopak již mohl naskočit Václav Koutný.

Zápas začal opatrným oťukáváním. Obě mužstva na sebe hledala recept, jak přelstít obranu soupeře. Domácí zahrozili dříve a jejich pokusy o ohrožení branky ale odvrátili buď kapitán Maška, nebo včasným vyběhnutím gólman Kořínek.  A znovu tu byli domácí, kteří se nebezpečně tlačili do šestnáctky, ale gólman Kořínek si s jejich pokusy poradil. My jsme odpověděli nebezpečnými náběhy Hegera, Mlčouška nebo Koutného, ale větší ohrožení branky z toho nebylo. V 25. minutě vybojoval míč kapitán Maška, který skvěle načasovanou přihrávkou poslal do úniku Mlčouška, ten chtěl gólmana domácích přehodit, ale to se mu nepovedlo a míč domácí brankář Sojka chytil. Ve 32. minutě domácí rozehráli velice rychlou kombinační akci, na jejímž konci byl domácí útočník Čozík, který míč doklepl do naší branky a otevřel skóre zápasu - 1:0. Domácí to zkoušeli z rohu, ale náš brankář Kořínek jim opět včasným vyběhnutím zabránil ve skórování. My jsme odpověděli akcí Koutného, který přihrávkou pod sebe našel Lacka, ale jeho střelu brankář domácích Sojka zneškodnil. V samotném závěru prvního poločasu se dostali k zakončení i domácí, ale neuspěli. Po první půli domácí drželi těsný náskok.

Druhá půle začala lépe pro domácí, kteří nám zle zatápěli, ale buď míč odvrátil Maška, nebo ho vyrazil gólman Kořínek. My jsme odpověděli šancí Hegera, ale ten se svojí střelou neuspěl. Běžela 61. minuta, když se domácí znovu po rychlé akci dostali až do naší šestnáctky a tam míč dopravil do naší branky znovu útočník Čozík a tím zvýšil už na 2:0. V 63. minutě vystřídal Vojtěcha Zacha, který byl ošklivě faulován a musel z utkání odstoupit, Martin Kasálek. O chvíli později znovu po rychlé akci, domácí znovu dostali míč do naší branky, ale bylo to z ofsajdu a tak gól nemohl být uznán. V další naší šanci se objevil Kasálek, ale jeho střela byla zablokována domácími obránci. My jsme se snažili snížit nepříznivý stav zápasu, ale nedařila se nám mezihra a obtížně jsme se dostávali do šancí. Domácí se navíc v této části utkání dostávali do čím dál větších šancí. Ta největší byla, když se domácí Galstyan prokličkoval do naší šestnáctky, míč přenechal Čermákovi, jehož technická střela skončila na břevnu naší branky. My jsme odpověděli akcí Kasálka, ale jeho průnik do pokutového území domácích nebyl úspěšný. Další šance domácích znovu likvidoval obětavým skluzem kapitán Maška, nebo pohotovým zákrokem gólman Kořínek. Běžela 88. minuta, když Davida Frieda nahradil Marek Pernica a Václava Koutného zase Martin Kučera. V 90. minutě se domácí po hezké kombinační akci dostali k zakončení a domácí Čermák, střelou do horní poloviny branky, dal na konečných 3:0. Konec zápasu si domácí již pohlídali a připsali si zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Koutný Václav (88. min. Kučera Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Zach Vojtěch (63. min Kasálek Martin), Heger Tomáš, Havel Jan, Lacko Ivan, Fried David (88. min Pernica Marek), Mlčoušek Michal.

ŽK: 57. minuta - Havel Jan (faul)

       76. minuta - Chaloupka Matěj (faul)

       85. minuta Heger - Tomáš (faul).