FC ČEBÍN - TJ VILÉMOVICE 0 : 1 ( 0:1)

28.03.2022 15:24

                                                     

                V sobotu 26.3.2022 jsme odjížděli do Čebína, kde nás v netradičním čase v 11 hodin, z důvodu taktizování domácího týmu, čekal domácí výběr a my jsme očekávali, jako vždy, těžké utkání. Kvůli trenérským povinnostem do utkání nemohli zasáhnout hrající trenér Patrik Siegl, Tomáš Polách starší ani Tomáš Polách mladší. Rodinné povinnosti měl Petr Mikšovský. Zdravotní problémy měl i nadále Robin Duchovný. Naopak byli již připraveni druhý brankář Branislav Široký a Lukáš Mareš.

Zápas jsme začali lépe my a hned v 5. minutě se ve středu hřiště dostal k míči Fried, přihrál Hegerovi, jeho přihrávku šikovně pustil Jarůšek na Švancaru, který si míč zpracoval a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 0 : 1. Domácí odpověděli střelou Hamana, kterou Hlaváček chytil. Do šance se svým náběhem dostal Heger, ale zakončení se mu nepovedlo tak, jak si představoval. Švancara se po levé straně hřiště prokličkoval do pokutového území, ale na jeho centr nikdo z našich nedosáhl. Z dálky to zkoušel Kasálek, ale mířil nad branku domácích. O chvíli později Pernica vybojoval míč na pravé straně hřiště, dostal se s ním až před domácí šestnáctku, na jeho centr si naběhl Švancara, jeho hlavičku ale brankář domácích chytil. Domácí Petrásek se po svém důrazu před naším pokutovým územím dostal do šance, ale Kasálek, společně s Hlaváčkem, jeho pokus odvrátili do bezpečí. V 38. minutě jsme zahrávali přímý kop. Švancara přihrál Kasálkovi, ale jeho střela šla těsně mimo branku domácích. Do dobré příležitosti se dostal Fried, jenže jeho technickou střelu brankář domácích vyrazil na roh. Ten si vzal na starost Švancara. Jeho centr způsobil v pokutovém území domácích pořádný zmatek, míč nakonec skončil u kapitána Mašky, jenže jeho dorážka mířila těsně mimo branku. Po první půli jsme vedli o jednu branku. 

Druhá půle začala naší snahou o vstřelení druhého pojišťovacího gólu. V dobré příležitosti se ocitl Švancara, ale neuspěl. Po akci Švancary a Frieda střílel nad branku Jarůšek. V 60. minutě se dostal ve středu hřiště k míči Jarůšek, přihrál Švancarovi, který prostrčil na zcela volného Zacha. Jeho technickou střelu ale gólman domácích Winkler vyrazil na roh. Domácí také nezaháleli a po, z prve nenápadné akci a tečovaném centru, skončil míč po zásahu Kasálka na břevnu naší branky. V 65. minutě na naší polovině hřiště nepříjemně fauloval domácí Smetana našeho Radka Randulu a byl hlavním rozhodčím vyloučen. Zraněný Randula nakonec musel opustit hřiště na nosítkách, a tak ho nahradil Martin Kučera. Pozdější vyšetření v nemocnici ukázalo, že má náš hráč vážně poraněný kotník a mimo hru bude asi celé jaro. Po tomto nepříjemném momentu v utkání jsme chtěli využít převahu jednoho muže v poli, ale první se, dvěma akcemi, předvedli domácí. Jedna střela šla z veliké dálky nad naši branku a tu druhou svým zákrokem zlikvidoval brankář Hlaváček. Nejblíže jsme byli ke vstřelení gólu v 80. minutě, ale po akci Švancary střílel Fried pouze do tyče a domácí míč odvrátili do bezpečí. O chvíli později pálil mimo Jarůšek. V samotném závěru domácí zahrozili ještě z protiútoku, ale hlavička Malého šla mimo naši branku. Konec zápasu se už nezadržitelně blížil a my si připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Pernice Marek, Maška Josef  "K", Kasálek Martin, Chaloupka Matěj, Fried David, Heger Tomáš, Randula Radek (68. min. Kučera Martin), Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVENI: Mareš Lukáš, Široký  Branislav.

 

                                                 STATISTIKA    TJ    VILÉMOVICE 

 

                                       GÓL                                                 PŘIHRÁVKA 

                5. minuta Švancara Petr                                          Heger Tomáš

                  

     ŽK: 9. minuta Zach Vojtěch (faul)

           44. minuta Heger Tomáš (faul)

           52. minuta Švancara Petr (protesty)

           90. minuta Pernica Marek (faul)