BABICE NAD SVITAVOU - VILÉMOVICE 2:2 (0:2)

04.11.2019 06:48

V posledním utkání sezony nás čekal velmi těžký soupeř, a to tým Babic, kam jsme odjížděli v neděli 3.11.2019. I přes kvality soupeře jsme se chtěli o výsledek poprat a odvézt nějaký ten bod.

Začátek utkání se nesl ve znamení domácích, kteří zahrozili třemi rychlými kombinačními akcemi, ale podařilo se nám je ubránit. V dalším průběhu se hra nejen vyrovnala, ale postupně jsme přebírali iniciativu  a začali si vytvářet šance, nebezpečně pálil Heger. Svými rychlými průniky zlobil obranu domácích Kuropata. O chvíli později, po akci Jarůška s Hegerem, nebezpečně v pádu střílel Opletal. Po faulu na Kasálka to zkoušel z přímého kopu Kuropata, ale jeho střela byla zablokována domácími obránci. V 16. minutě se po akci Jarůška s Hegerem dostal k míči Kuropata, a ten přízemní střelou k tyči otevřel skóre utkání - 0:1. Běžela 24. minuta, Kuropata po přihrávce Kasálka pronikal do pokutového území domácích, kde byl zastaven v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou přesnou střelou k tyči proměnil Heger a zvýšil na 0:2. Pořád jsme pokračovali v aktivitě a zejména Kuropata platil svým důrazem a rychlostí na domácí obránce. Dobré šance měli Kasálek i Heger, ale nevyužili je.  Domácí se také nevzdávali a ke konci poločasu se objevil ve dvou dobrých šancích Kučera a v jedné Dobeš Jakub, ale brankář Veselý byl na místě, a tak jsme o poločase drželi nadějný dvoubrankový náskok.

Začátek  druhé půle se nesla v nástupu domácích, kteří se snažili otočit nepříznivý vývoj utkání ve svůj prospěch, nebezpečně pálili Hruška i Tajnai, ale bez úspěchu. V 51. minutě  byl při jednom z rychlých protiútoků faulován Kuropata, byl z toho přímý kop, míč si postavil Kasálek a parádní střelou orazítkoval pouze tyč branky domácích, odražený míč se dostal k Jarůškovi, který v dobré šanci pálil nad branku domácích. Běžela 54. minuta, domácí zahrávali rohový kop, odražený míč se dostal k Pokrutovi, a ten, nevídanou střelou  z úhlu, která zapadla do levého horního rohu naší branky, snížil na 1:2. V 74. minutě se dostal k míči střídající Malíř, potáhl si  míč do středu až k hranici pokutového území  a odtud tvrdou střelou k tyči srovnal stav utkání na 2:2. My jsme odpověděli přímým kopem Siegla, na který si naskočil Jarůšek, ale jeho hlavičku chytil domácí brankář Míček. Tvrdě pálil po přiklepnutí Hegera Kasálek, ale jeho tvrdou skákavou střelu vyrazil brankář Míček. Domácí v samotném závěru zahrozili šancí Kučery, který střelou v pádu proti našemu brankáři Veselému neuspěl, a ani šance Jarůška ke vstřelení branky nevedla, a tak se obě mužstva v tomto dramatickém a zajímavém utkání rozešla smírně.   

SESTAVA: Veselý Zdeněk, Randula Radek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kasálek Martin, Azbayar Azzaya, Opletal Petr, Heger Tomáš, Kuropata Radomír, Jarůšek Tomáš.

PŘIPRAVEN: Urbánek Filip.