AFK TIŠNOV - TJ VILÉMOVICE 4 : 1 ( 4:0 )

05.06.2024 10:16

V neděli 2. června 2024 nás čekal v dalším soutěžním utkání lídr tabulky, a to tým Tišnova, přesto jsme ho chtěli potrápit a uhrát co nejlepší výsledek. Zranění nepustila do hry Vojtěcha Zacha. Z pracovních důvodů chyběl Tomáš Jarůšek a Patrik Ševčík, z rodinných zase Filip Hlaváček. Naopak jsme mohli počítat s  uzdraveným Michalem Mlčouškem a také s Ivanem Lackem.

Utkání začalo lépe pro domácí, kteří nás začali zlobit nebezpečnými náběhy, ale zatím se nám je dařilo ubránit. My jsme odpověděli akcí Crhonka, který ale neodcentroval  přesně. V 8. minutě se domácí Humpola, po přesné přihrávce, dostal ve středu hřiště k míči, podstoupil souboj s naším brankářem, byl úspěšnější a do odkryté branky otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později se dostal ke střele domácí kapitán Babička, ale jeho střelu náš gólman Kořínek zneškodnil. My jsme odpověděli akcí Sedláka, ale jeho přihrávka na Crhonka byla zablokována domácími obránci. Na přihrávku Crhonka, jen těsně nedosáhl nabíhající Kasálek. Centr Sedláka zase chytil domácí brankář Herink. Po rohu domácích a menším závaru míč nakonec odkopl do bezpečí Fried. Běžela 28. minuta, když domácí rozehráli velice rychlou akci, na jejímž konci byla přesná přihrávka Babičky a pohotová dorážka Vlacha, který zvýšil na 2:0. Ve 34. minutě se ke střele dostal domácí kapitán Babička, který tvrdou střelou k tyči prostřelil našeho brankáře a dal už na 3:0. V naší šanci se po přihrávce Hegera objevil Sedlák, ale jeho střelu chytil domácí brankář. Po centru domácích se znovu drali domácí útočníci k míči, ten však uklidil do bezpečí kapitán Maška. Běžela 45. minuta, když se domácí znovu dostali k míči a technickou střelou z hranice šestnáctky se parádně trefil domácí Pfeffer a uzavřel gólový účet prvního poločasu na 4:0. Po prvním půli jsme tedy museli dohánět čtyřbrankové manko.

 Do druhé půle jsme na hřiště poslali čerstvé síly, když Tomáše Crhonka vystřídal Michal Mlčoušek a Davida Frieda nahradil Martin Kučera. Domácí zase zahrozili svými náběhy, ale nakonec jsme se dostali v 50. minutě ve středu hřiště k míči a přesnou přihrávkou Lacko vybídl ke skórování Hegera, který první pokus procedil přes brankáře domácích a poté, střelou do prázdné branky, snížil na 4:1. V další naší šanci se po přihrávce Hegera objevil Sedlák, ale nezakončil tak, jak si asi představoval. Po akci Mlčouška se k zakončení dostal Kasálek, ale jeho pokus byl zablokován domácími hráči. Domácí zahrozili svými rychlými protiútoky, tentokrát jsme však byli pozornější a podařilo se nám je ubránit. V další šanci domácích se objevil Pfeffer, ale jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil gólman Kořínek do bezpečí. V 67. minutě vystřídal Martina Kasálka Marek Pernica. O chvíli později znovu nebezpečný centr domácích zneškodnil náš brankář Kořínek. Po akci Lacka a Kučery se do zakončení dostal Pernica, ale tísněn nezakončil tak, jak si asi představoval. A znovu tu byli domácí, kteří se po rychlé akci na pravé straně hřiště dostali k zakončení, ale tentokrát šla jejich střela nad naši branku. V 86. minutě nahradil zraněného Ivana Lacka Václav Koutný. V naší poslední šanci míč sklepl Koutný na Pernicu, ten dal do běhu Hegerovi, ale jeho lob šel nad branku domácích. Závěr zápasu si domácí již pohlídali a zaslouženě se mohli radovat z vítězství, které jim zaručovalo postup do krajského přeboru.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Fried David (46. min. Kučera Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Havel Jan, Heger Tomáš, Sedlák Richard, Lacko Ivan (86. min. Koutný Václav), Crhonek Tomáš (46. min. Mlčoušek Michal), Kasálek Martin (67. min. Pernica Marek)

 

PŘIPRAVENI: Koutný Václav, Mlčoušek Michal, Pernica Marek, Kučera Martin.

 

ŽK: 55. minuta Chaloupka Matěj (faul)

 

            STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE 

 

GÓLY                                                                PŘIHRÁVKY

50. minuta Heger Tomáš                            Lacko Ivan