FC SLOVAN BRNO - TJ VILÉMOVICE 0 : 0 ( 0:0)

28.03.2024 10:20

 

V sobotu 23. března 2024 jsme v dalším pokračování 1. A třídy odjížděli k utkání na Slovan Brno, který je sice na posledním místě v tabulce, ale na domácím hřišti platí vždy za těžkého soupeře. Do dnešního zápasu nemohli naskočit ze zdravotních důvodů Martin Kasálek a kapitán Josef Maška. Kvůli pracovním povinnostem chyběli Marek Pernica, Václav Koutný, Aleš Kořínek a Patrik Ševčík. Naopak již mohla naskočit nová posila z Bohunic Ivan Lacko. Kapitánskou pásku si při absenci Josefa Mašky navlékl Jan Havel.

     Zápas začal opatrným oťukáváním, jakoby nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. My jsme byli silnější na míči a domácí zase hrozili rychlými brejky. V první naší šanci se po přihrávce Lacka a přiklepnutí Zacha ocitl Jarůšek, ale jeho střela domácímu brankáři starosti nenadělala. Domací zahrozili nebezpečným protiútokem, který musel řešit včasným vyběhnutím brankář Hlaváček. O chvíli později se domácí znovu dostali do velmi dobré šance, ale Hlaváček zlikvidoval pohotovým zákrokem jak střelu Dvořáka, tak dorážku Kochaníčka. My jsme odpověděli akcí Hegera, který dal míč do běhu Mlčouškovi, ale jeho přízemní zpětná přihrávka nenašla, k naší smůle, adresáta. V další naší šanci se po přihrávce Frieda ocitl Jarůšek a jeho pohotová střela skončila na břevnu domácí branky. Domácí zde byli znovu se svým rychlým protiútokem, ale nebezpečný centr Žáka, před dotírajícími domácími útočníky, stáhl do své náruče brankář Hlaváček. O chvíli později se domácí dostali znovu na dostřel naší branky, ale technickou střelu Březovského vyrazil Hlaváček na roh. V samotném závěru první půle zahrával roh Heger, který svým centrem našel Jarůška, ten míč vracel před branku, ale nikdo z našich na něj nedosáhl. Poločas uzavřela střela Mlčouška, ale gólman domácích si s ní poradil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vystřídal Tomáše Crhonka Richard Sedlák. Druhá půle začala střelou Mlčouška, ale gólman domácích byl znovu na místě. Domací hrozili svými nebezpečnými rychlými brejky. V další naší šanci se po přihrávce Mlčouška ocitl Lacko, ale se svou střelou neuspěl. Nebezpečný centr poslal před domácí branku Jarůšek, ale ani Sedlák ani Mlčoušek míč nezasáhli. Domácí odpověděli dlouhým nákopem, udělali v našem pokutovém území závar, ale naštěstí pro nás skončil tečovaný míč těsně mimo naši branku. Na druhé straně střílel Mlčoušek, ale jeho střelu gólman domácích vyrazil do bezpečí. O chvíli později byl faulován před pokutovým územím domácích Sedlák a my měli možnost zahrávat přímý kop. Míč si vzal Lacko, ale jeho pokus šel pouze do zdi. V 81. minutě nahradil Míchala Mlčouška Martin Kučera. Lacko to zkoušel i ze hry, ale jeho pokus šel nad branku domácích. Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo. My jsme nenašli recept na zhuštěnou obranu soupeře, domácí zase neuspěli se svými rychlými protiútoky, a tak se obě mužstva rozešla smírně. 


 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Zach Vojtěch, Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Fried David, Havel Jan"K", Mlčoušek Michal (81. min. Kučera Martin), Heger Tomáš, Lacko Ivan, Crhonek Tomáš, Jarůšek Tomáš (46. min. Sedlák Richard)

 

ŽK: 82. minuta Mlčoušek Michal (protesty)